20:14 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Guvernul Dăncilă

  Turcan: Guvernul Dăncilă a aruncat 350.000 de români sub pragul sărăciei

  © Photo: Guvernul României
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  72 0 0

  O puternică voce din Opoziție consideră că actualul Executiv este responsabil de 7 mari probleme, care afectează grav economia națională.

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Deputatul PNL Raluca Turcan, fost președinte interimar al partidului din care face parte, a criticat dur actuala guvernare, într-un discurs susținut marți la Cameră.

  Grație stagnării investițiilor, s-au pierdut locuri de muncă. Datelele statistice pe februarie, comparate cu cele din noiembrie anul trecut, demonstrează că numărul angajaților a scăzut cu 60.000. A crescut cu 350.000 numărul celor cu venituri sub salariul minim pe economie. 350.000 de oameni s-au trezit sub pragul sărăciei, ca și cum economia ar fi în recesiune și nu pe creștere", a spus Turcan, care și-a publicat discursul pe rețeaua de socializare Facebook.

  "La scumpiri de prețuri, guvernele patronate de Liviu Dragnea s-au dovedit, într-adevăr, performante. La creșterile de prețuri, da, PSD-ALDE au făcut România campioana Uniunii Europene. PSD și ALDE s-au instalat la Palatul Victoria cu o inflație de 0,1% în ianuarie 2017. Au adus-o la 4,72% în februarie anul acesta. De aproape 50 de ori mai mare", a menționat aceasta.

  Potrivit deputatului PNL, programele de investiții în zone cheie, precum transport de energie și transporturi, au fost abandonate sau sunt mult întârziate "din cauza dorinței guvernului PSD-ALDE de a jefui practic companiile de stat pentru a da banii baronilor locali" sau "pentru a angaja pesediști" prin toate ministerele și agențiile statului.

  "În timpul în care PSD-ul își angajează rudele în toate instituțiile statului, zeci de mii de tineri părăsesc România din cauza lipsei de oportunități de angajare. Nimic nu s-a schimbat în al treilea guvern PSD-ALDE", a mai spus deputatul PNL, care crede că "după primele luni, guvernul doamnei prim-ministru Dăncilă pare la fel de împăcat cu eșecul, ca și guvernele Grindeanu și Tudose".

  Raluca Turcan a enumerat șapte probleme care "se cronicizează":

  — Deficitul bugetar, în creștere

  — Deficitul comercial, în creștere
  — Haos în ce privește plata subvențiilor pentru fermieri
  — Starea tot mai proastă a drumurilor publice
  — Lipsa oricăror lucrări la autostrăzi
  — Companiile private împovărate de birocrație
  — Companiile de stat stoarse de resurse sau căpușate de hoarde de proptele politice.

  Tagurile:
  Români, Sărăcie, Guvernul Dăncilă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei