05:51 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  60020

  Expertul rus Grigory Yarygin a explicat într-un comentariu oferit RT care sunt factorii care determină probabilitatea ca SUA să pună în aplicare un scenariu militar în problema Siriei.

  BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Profesorul catedrei de Studii Americane a Universității de Stat din Sankt Petersburg Grigory Yarygin a explicat într-o discuție cu reporterul RT care sunt factorii care influențează politica externă a SUA în ceea ce privește Siria.

  Potrivit presei americane, președintele Donald Trump examinează posibilitatea efectuării unei serii de atacuri asupra Siriei. Propuneri de acest gen sunt adresate președintelui american din partea consilierilor săi.

  "Acum există câțiva factori care ar putea favoriza probabilitatea recurgerii la un scenariu militar. Acest lucru este legat de faptul că Donald Trump este înconjurat de consilieri "ulii" care sunt obișnuiți cu recurgerea la forță în soluționarea problemelor de politică externă. În primul rând, e vorba de John Bolton (consilier pentru securitatea națională n.r.). Acesta este dispus să dea sfaturi de utilizare a mijloacelor militare de dragul realizării propriile interese în politică externă. Acum consilierii prezidențiali nu reprezintă un factor de reținere, așa cum a fost în cazul lui Rex Tillerson (fostul secretar de stat n.r.). Mike Pompeo, care i-a luat locul, are viziuni apropiate de cele ale lui Bolton — și el este un "uliu". Al doilea factor care va spori probabilitatea unui scenariu militar este chiar personalitatea președintelui SUA. Acesta are multe inițiative și mizează pe propria intuiție, însă îi lipsește experiența în luarea unor decizii întemeiate în politica externă", a spus el.

  Yarygin a atras atenția la faptul că politica SUA și lipsa de informare a cetățenilor americani despre situația reală doar agravează situația.

  „SUA au adoptat o direcție a politicii de intensificare a unui discurs agresiv în raport cu Rusia. Trump dorește negocieri, el face pași în direcția asta, e un soi de mesaj. Însă aceste negocieri au loc cu ridicarea mizei și a forței. El are nevoie de niște condiții în care Rusia va avea poziții mai slabe… Acum a venit momentul pentru negocieri între președinții Rusiei și SUA", a concluzionat expertul.

  Anterior presa americană a anunțat, cu referire la propriile surse de la Casa Albă, că unii consilieri ai lui Donald Trump recomandă șefului statului să aplice lovituri asupra câtorva obiecte din Siria în decursul zilei. Acesta ar fi un răspuns la presupusele atacuri cu arme chimice în orașul sirian Duma.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria
  ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria
  OPCW va verifica informația despre „atacul chimic” în Siria
  Siria invită OPCW să verifice informația despre atacul cu arme chimice
  Un posibil atac al SUA în Siria: ținte, arme, precauții
  Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
  Tagurile:
  Arme chimice, Atacuri, Casa Albă, Grigory Yarygin, John R. Bolton, Mike Pompeo, Rex Tillerson, Donald Trump, Rusia, SUA, Siria

  Știrile Zilei