07:19 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Claudiu Manda

  Acum: Manda e gata de un atac devastator la George Maior - probe pentru acuzații

  © Photo: Facebook / Claudiu Manda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  92921

  "Va veni cu probe şi va susţine lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în faţa comisiei, să dovedească unele lucruri neadevărate spuse de Maior".

  BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Dacă stau zece persoane la o masă şi unul rămâne în picioare, lucrurile sunt foarte clare — nu mă refer la doamna Kovesi, ci la domnul Maior, trebuiau sacrificate persoane spre binele altora".

  Teribila declarație aparține lui Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, și a survenit ca un gest de revoltă după audierea în Comisia SRI a lui George Maior.

  Azi, începând cu ora 11, Horia Georgescu va fi audiat din nou în Comisia SRI, iar motivul este unul clar — George Maior. Mai exact, "neconcordanţe între declaraţiile sale şi cele ale lui George Maior", după cum s-a exprimat președintele Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda.

  "Sunt câteva lucruri pe care vrem să le lămurim, neconcordanţe între declaraţiile făcute de domnul Maior la audiere şi de domnul Horia Georgescu", a declarat senatorul Manda. "Inclusiv după audierea domnului Maior, domnul Horia Georgescu a apărut în spaţiul public şi a făcut o serie de afirmaţii şi declaraţii în plus".

  Ceea ce este important, Manda a dezvăluit că Horia Gerogescu l-a anunțat că va veni probe în sensul celor afirmate în presă.

  "Am avut o discuţie cu domnia sa şi înţeleg că va veni cu probe şi va susţine lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în faţa comisiei, să dovedească unele lucruri care presupune a fi neadevărate în cele spuse de domnul Maior", a declarat preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

  În precedenta audiere, Horia Georgescu a prezentat o listă de oameni politici și din Justiție care participau la întâlniri festive de la sediul K2 al SRI.

  „Timp de 9 ani am stat la masă cu aceste persoane şi brusc am devenit un biet penal — trebuiau sacrificate persoane spre binele altora", a declarat Georgescu. "Da, cred că am făcut parte din acel stat paralel — am fost, să zicem un exponent al statului paralel", a confirmat fostul șef al ANI.

  În concluzie, s-ar putea să fie o zi decisivă pentru George Maior — în contextual în care fostul „exponent al sistemului", Horia Georgescu ar aduce probe concludente în privința activității fostului director al SRI, unul dintre creatorii „statului paralel" al lui Traian Băsescu — după cum declară mai mulți factori implicați. 

  Tematic

  Știrea momentului, de la Claudiu Manda și SRI
  Claudiu Manda, reacție rapidă - SRI să vină imediat la raport!
  George Maior a rupt tăcerea - a discutat cu Manda subiecte ținute la secret
  Ultima oră: Manda și Comisia SRI - cutremur la SRI și DNA, vizat și Iohannis
  Îl trădează PSD (iar) pe Năstase? Ce a uitat Claudiu Manda să întrebe...


  Știrile Zilei