13:24 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  George Cristian Maior

  Lovitura Comisiei SRI: se confirmă oficial legătura Bruxelles-ului cu "statul paralel"

  © Photo: Facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3443101

  Presa nu a acordat atenție unei dezvăluiri de maximă importanță - se confirmă controlul și presiunile Comisiei Europene prin intermediul unei structuri oculte!

  BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Audierea de ieri a fostului șef al Agenției Naționale de Integritate la Comisia de control a activității SRI a avut ca rezultat o declarație destul de ciudată a senatorului Claudiu Manda, din care reiese mai mult o căutare a nodului din papura lui George Maior. Practic, în ultima vreme, se observă o adevărată vânătoare a fostului șef al SRI întreprinsă de grupul apropiat de Liviu Dragnea. O fi bine, o fi rău?… Dar asta e altă chestiune.

  Din declarația lui Manda rezultă însă un fapt care, în ciuda importanței maxime, e trecut cu vederea de presă. S-a confirmat legătura ocultă, la nivel de (grup din) servicii cu Comisia Europeană, așa-zisul guvern al Europei.

  Concret, Manda a confirmat că Horia Georgescu, în calitate de şef al ANI s-a deplasat la Bruxelles pentru a… gira numirile procurorului șef al DNA, Laura Kovesi şi a procurorului general, Tiberiu Niţu — iar asta la cererea lui George Maior, director al SRI!

  „Georgescu a mai relatat ceva", a declarat Claudiu Manda — „atunci când au fost nominalizaţi pentru procuror şef al DNA Kovesi şi Niţu, spunea că au existat discuţii cu domnul Maior, că exista o îngrijorare a europenilornu e o soluţie oportună şi că a fost rugat să meargă la Bruxelles şi să discute cu reprezentanţii Comisiei Europene ca să-i asigure că Kovesi şi Niţu sunt propuneri bune şi că îşi vor face treaba".

  Care "treabă"?… În fond, Laura Kovesi era de patru ani procuror general, deci vizase și până atunci activitatea DNA, cel puțin formal.

  Ce căuta șeful SRI ca un fel de girant sau intermediate în chestiunea asta legată de Comisia Europeană? Și ce treabă avea el cu "treaba"?!… Cine îl informase despre existența unei "îngrijorări a europenilor"?…

  Evident răspunsul e unul singur — chiar Bruxelles-ul îl informase, lucrau prin el — mai précis nu prin SRI, ci prin "statul paralel" al cărui pilon era Maior, era pe-acolo și Georgescu, poate nu tot un pilon, dar un bolțar tot era și el.

  Bun, hai să spunem că Georgescu fabulează sau inventează, cel puțin parțial (ceea ce înclin să cred) — dar realitatea deplasării la Bruxelles nu poate fi inventată! Și chiar eliminând o parte din fazele cu Maior, rămâne întrebarea, de ce avea nevoie Comisia Europeană de o discuție tete-a-tete cu „bolțarul" statului paralel?

  Răspunsul e din nou evident — pentru că Bruxelles-ul nu lucra (numai) cu instituțiile oficiale, supuse controlului parlamentar și expuse mass media, ci (și) cu schemele oculte, cu statul paralel. Aceasta a spus, de fapt, Horia Georgescu, acest personaj obscur care lucra dosare la comandă, pardon, la "sugestie".

  Sigur, presa a mai preluat informația că Horia Georgescu declară că discuta cu Maior despre dosarele lui Iohannis şi Hellvig. Iată declarația scurtă și concisă a lui Claudiu Manda, transmisă de Mediafax:

  "Georgescu a fost întrebat dacă a avut discuţii cu Maior legat de dosarele din competenţa ANI — răspunsul a fost da. Dacă a avut discuţii când deja dosarele erau în instanţă, Răspunsul a fost da".

  Manda mai preia și transmite informația că nu ar fi existat discuţii (cu Maior) despre primar sau consilieri locali — și că în cazul primarului municipiului Sibiu a făcut o excepţie în dialogul acesta".

  În privința lui Eduard Hellvig, preşedintele Comisiei de Control SRI a relatat la fel de sec cele declarate de Georgescu:

  "În octombrie 2012 a primit nota despre ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig, iar decizia a fost în noiembrie 2012, la începutul campaniei electorale. ANI, parcurgând sesizarea respectivă a stabilit la aceeaşi dată şi incompatibilitate pentru Dan Mihalache. Întrebat dacă a avut discuţii cu domnul Maior despre cele două cazuri, răspunsul a fost da. Întrebat dacă au fost discuţii cât erau dosarele în instanţă, răspunsul a fost da".

  Deci, conform declarațiilor lui Georgescu, intervențiile au fost clare! Dar, repet, acestea sunt detalii mărunte în comparație cu prima informație care confirmă o temere majoră: controlul și presiunile Comisiei Europene prin intermediul unei structuri oculte!

  Tematic

  Încă o lovitură pentru "Statul paralel" - serviciu imens pentru SRI
  Şoc la Bruxelles: „Se apropie bătălia finală cu Statul Paralel!"
  Ponta, acuzat direct că face parte din Statul paralel - nu are replică!
  Tagurile:
  Comisia SRI, Bruxelles, statul paralel


  Știrile Zilei