14:12 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Florin Zamfirescu

  Florin Zamfirescu: “Ești chiar Satana!” – atac zdrobitor la Uniunea Europeană:

  © Facebook / Marius Manole
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2144241

  “Ești mai perversă decât Satana, sau ești chiar Satana, stimată Uniune, care te-ai transformat într-o închisoare din care nu se mai poate ieși”.

  BUCUREȘTI, 16 aprilie — Sputnik. "Acum mai bine de zece ani am dorit să mă cuplez cu tine. Erai plină de promisiuni, prevedeam un mariaj fericit".

  Așa își începe marele actor și patriot Florin Zamfiescu "mărturisirea importantă" către "Draga Uniune Europeană". După acea primă și promițătoare imagine…

  "Abia mai târziu am înțeles ce le-ai impus celor pe care i-am trimis să te pețească. Și ceea ce nouă nu ne-au spus: că ne voiai fără industrie, fără agricultură și că mai voiai ca toate averile noastre să fie înstrăinate. Fiindcă veneam la tine, cea bogată, poate că am fi acceptat…".

  Apoi urmează adevărata față a uniunii, ce "perversă", fără "nimic sfânt". Cuvintele maestrului teatrului românesc sunt extrem de dure.

  "Măi Uniune Europeană, am observat apoi că ești o curvă perversă, că vrei să dereglezi mințile oamenilor, că nu ai nimic sfânt. Am înțeles apoi că averile tale, care ne-au atras, sunt de fapt furate chiar de la cei care, ca și noi, au crezut că le aduci fericirea".

  Nu mai vreau cu tine, Uniune! — exclamă artistul român.

  "Ne-ai distrus,ne-ai adus în sapă de lemn, ne-ai făcut dușmani cu vecinii noștri, chiar și cu Sârbii cu care eram cuscri", scrie Florin Zamfirescu. "Crezi că pe noi ne mulțumește că-ți recunoști "greșeala" cu Miloșevici? Tu ucizi și pe urmă regreți!".

  Un fapt care îl doare pe acest maestro al artei — este distrugerea identității și culturii. "Ne-ai distrus învățământul, cultura, ne-ai readus comunismul de care noi fugisem! Ne-ai distrus creativitatea și identitatea!"

  Urmează cea mai dură caracterizare făcută vreodată Uniunii Europene — "Ești Satana!"…  și chiar mai rău!

  "Ești mai perversă decât Satana, sau ești chiar Satana, stimată Uniune, care te-ai transformat într-o închisoare din care nu se mai poate ieși".

  Disperarea artistului izbucnește — nu pentru starea lui, ci pentru vinovăția de a fi transmis-o "copiilor și nepoților".

  "Nu mai pot să fac nimic, sunt singur și scârbit, o să dispar și gata", mărturisește Florin Zamfirescu. "Mă gândesc însă la copiii și nepoții noștri pe care i-am nenorocit, renunțând la identitate, la autonomie, la cultură și la tradiții".

  Și cu ce le-a înlocuit Uniunea Europeană?… Cu "rasismul", spune Zamfirescu.

  "Sub "corectitudinea ta politică" ai introdus rasismul, fiindcă numai așa pot să-mi explic interesul tău pentru decăderea moravurilor și smintirea minților europene".

  În final, marele actor formulează o promisiune, sau un legământ peste viață.

  "Ne vom reîntâlni, Uniune, în câmpii cu verdeață și vom mai discuta noi,fiindcă cine râde la urmă, râde mult mai bine!", scrie în finalul neobișnuitului său eseu — pe care-l dedică "filosofului  Andrei Pleșu…". 

  Tematic

  Stănescu: „România, poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană"
  Birocrația ucide Uniunea Europeană la fel ca pe fosta URSS!
  Marea Britanie: Ieșind din UE, vom abandona și Uniunea vamală
  Jean-Claude Juncker a anunțat când se va extinde Uniunea Europeană
  Varșovia: „Guvernul expulzează Uniunea Europeană din Polonia!”
  Uniunea Europeană intervine în favoarea iehoviștilor din Rusia
  Insistența SUA pentru sancțiunile anti-Rusia divizează Uniunea Europeană
  Igor Dodon la Moscova: Vrem renegocierea acordurilor cu Uniunea Europeană
  Marele actor Florin Zamfirescu dă de pământ cu șeful Institului Wiesel
  Mesaj extraordinar al marelui actor Florin Zamfirescu!
  Declarație șoc a marelui artist Florin Zamfirescu: "Schengen? Murim vesel!"
  Marele actor Florin Zamfirescu despre Soros și sodomia europeană
  Tagurile:
  Corectitudine politică, Florin Zamfirescu, Uniunea Europeană, România


  Știrile Zilei