19:34 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Tudorel Toader

  Tudorel Toader, decis - impuls pentru Guvern în acțiunea anti-Kovesi

  © Photo: Guvernul României
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  38340

  Guvernul nu a formulat nici până acum ceva clar, în schimb, un impuls vine tot de la Tudorel Toader, o scoate și pe Viorica Dăncilă din conul de indecizie.

  BUCUREȘTI, 18 apr — Dragoș Dumitriu. Poziție ambiguă a Coaliției în cazul sesizării Curții Constituționale în privința deciziei președintelui Klaus Iohannis de a nu o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

  Mai precis, s-a dovedit că demnitarii Coaliției nu au o strategie clară — nici măcar nu erau siguri cine trebuie să facă acțiunea. Cele mai bune exemple sunt Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea care, la întrebări precise privind atacarea la CCR, nu au răspuns clar DA, ci că îl vor susține pe ministrul Justiției.

  Ori, acțiunea la CCR trebuie făcută de Guvern, ceea ce… se mai amână. Adică, spre deosebire de Toader, care la 8 minute după ce prședintele și-a început discursul publica intenția sa de a ataca la CCR, Guvernul nu a formulat nici până acum ceva clar. "Vom sesiza pe data de…". Nimic în acest sens.

  În schimb, un impuls în acest sens vine tot de la Tudorel Toader, care a declarat acum puțin timp că "speră ca luni acest demers să fie făcut". Mai mult, Toader o scoate și Viorica Dăncilă din conul de indecizie.

  "Am vorbit cu doamna premier chiar ieri", a declarat Toader, care a precizat că i-a prezentat premierului "principalele elemente pe care le poate prinde în sesizarea CCR. Nu a văzut forma finală, dar din ce i-am prezentat până acum ieri mi-a spus că este de accord".

  În privința timing-ului, Toader a declarat că "zilele acestea finalizez sesizarea ca să valorific şi documentul politic de la preşedinte". Toader a precizat că luni se va întâlni cu premierul pe această temă, dar asta se va produce… printre picături.

  "Luni este şi vizita ministrul Justiţiei din Croaţia, dar voi găsi un moment în care mă voi întâlni cu doamna premier", a spus Toader, care a subliniat "Îi voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm CCR".

  Deci, o primă dată certă: luni, dar sub semnul unei incertitudini — "sper ca dânsa…", după cum spune ministrul.

  Încă un amănunt important — "draftul sesizării este făcut, dar trebuie să fie completat şi cu argumentele pe care le-a adus preşedintele în documentul de respingere a solicitării de revocare", a precizat Toader.

  Și această chestiune ridică semne de întrebare — deoarece acțiunea la CCR se baza, conform spuselor inițiale, din faptul că Președintele nu se poate opune demersului, nu din cauza argumentelor, a motivării deciziei acestuia.

  "Noi am spus că vom ataca la Curte, asta vom face. Curtea va decide şi vom proceda ca atare", a conchis Toader, transmite Agerpres.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   862
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1135