15:58 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  56080

  "E absolut evident că vicepreședintele Comisiei Europene e omul lui Soros, încearcă să destabilizeze Ungaria, dar toate manevrele sunt respinse de guvernul maghiar".

  BUCUREȘTI, 18 apr — Sputnik, Evan Răutu. Declarație foarte dură a lui Zoltán Kovács, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar: "Evenimentele din ultimele zile au arătat foarte clar că György Soros refuză să accepte rezultatele alegerilor parlamentare ungare", a declarat, ieri, la Budapesta Kovacs.

  Zoltán Kovács a dezvăluit că György Soros "a reluat negocierile ale căror scop este de a pune sub semnul întrebării rezultatul alegerilor din Ungaria şi de a aduna aliaţi împotriva guvernului ungar, ales în mod democratic, respectiv împotriva majorităţii".

  În acest sens, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar face o afirmație foarte gravă: luni, Soros l-a vizitat pe Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, despre care care Kovács afirmă că "poartă mult mai frecvent dialoguri cu György Soros şi cu organizaţiile sale, decât o face cu ONG-urile reale".

  "Este absolut evident că Timmermans este omul lui Soros", a concluzionat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar. Iar una alt argument al teoriei este că vicepreşedintele Comisiei Europene este "foarte angajat într-o politică de imigrare al cărei scop este acela de a destabilize Ungaria, respectiv, alte state care sunt împotriva imigraţiei".

  Zilele trecute, fiul lui György Soros "a încurajat — aparent, în numele democraţiei — organizarea unor proteste în Ungaria, îndreptate împotriva democraţiei şi a rezultatelor alegerilor democratice", spune Kovacs, care arată aceasta face parte tot din "din activitatea "imperiului Soros".

  "Dacă privim lucrurile acestea, este foarte evident la ce ne putem aştepta de la reprezentanţii "imperiului Soros", care vor încerca să destabilizeze Ungaria, vor încerca să obţină ca statul maghiar să renunţe la politica sa antiimigraţionistă, şi vor să ne forţeze să acceptăm un mecanism permanent de distribuire, care ar forţa statele, deja de pe acum, la primirea a zeci de mii de imigranţi", spune Kovacs, care dezvăluie că "instituţiile UE au pregătit această soluţie în luna iunie a anului trecut, prin aşa-numita reformă Dublin IV".

  Dar, toate manevrele sunt respinse de guvernul maghiar, care se "opune complet", în baza mandatului pe care alianţa Fidesz-KDNP l-a primit din partea poporului maghiar, "un mandat pentru apărarea suveranităţii maghiare, iar acest mandat nu poate fi pus la îndoială nici de Uniunea Europeană, nici de organizaţiile civile", a declarat Zoltán Kovács. "Alegerea a clarificat calea pe care trebuie s-o urmeze Ungaria în lupta împotriva migraţiei" — a completat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, transmite agenția hirado.hu.

  Tematic

  Analist, despre secretul succesului lui Viktor Orban
  Viktor Orban - învingătorul absolut în alegerile din Ungaria
  Viktor Orban - lecție de patriotism economic
  Orban : Fiecare lider PNL să dea cu parul în PSD-iști
  Orban: „Trebuie să începem să-i dăm afară pe toţi cei angajaţi de PSD fără…”
  Tagurile:
  Bruxelles, Suveranitate, George Soros, Viktor Orban, Ungaria


  Știrile Zilei