19:44 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Răzvan Burleanu, FRF

  Alegeri FRF: Am ciuruit PSD-ul! Dar la fotbal mai batem Kazahstanul?

  © Facebook / Federația Română de Fotbal
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  14610

  Tocmai când credeam că în România sportul-rege a devenit sportul-plictiseală, am asistat la un "meci" cum n-a văzut Brazilia!

  BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. România — Muntenegru 1-1; Kazahstan — România 0-0; România — Polonia 0-3; Muntenegru — România 1-0.

  Terminăm pe locul 4 în grupa preliminară pentru Campionatul Mondial, după Muntenegru, la 7 puncte sub Danemarca și la 12 puncte sub Polonia, echipe care altădată ne priveau la televizor cum jucăm la turneele finale.

  Nu e o glumă de play-station, sunt rezultate obținute de echipa națională de fotbal. Condusă de un antrenor adus de peste hotare (neamț!) și plătit cu 500.000 de euro pe an. Numit în funcție de președintele Federației, care la rândul lui și-a intrat în pâine în 2014, când avea 29 de ani. Nu jucase niciodată fotbal de performanță.

  Patru ani mai târziu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF) mai candidează o dată. Și câștigă! A fost votat masiv de președinții cluburilor sătești, de fotbal feminin și futsal (scuzați expresia, dar chiar așa se numește sportul).

  Face și o declarație: "Le mulțumesc contracandidaților pentru participare, îi mulțumesc întregii mele echipe, ați fost azi fermi, drepți, integri. Sunt mândru că fac parte din această echipă, din această familie. Iar, într-un final, recunosc că deși nu a fost doar un fleac, i-am ciuruit!".

  Declarație de Băsescu la preluarea celui de-al doilea mandat, acel Traian Băsescu pe care poporul nu a mai putut să-l smulgă din scaun nici cu un referendum la care au votat împotriva lui peste 7 milioane de români, la trei ani după "ciuruială".

  Învinsul în alegerile pentru șefia FRF n-a avut în echipa de campanie, se pare, destui "integri". Sau poate nu e el suficient de "integru". Păi n-a jucat "decât" 74 de meciuri în echipa națională, peste 150 de meciuri în prima divizie a campionatului României și peste 200 în Bundesliga, campionatul Germaniei. Eh, și a activat câțiva ani în structurile UEFA.

  Învinsul a comis greșeli în campanie, s-a pozat cu Gabriela Firea, primarul Capitalei, de unde multă lume a tras concluzia că e "omul lui Dragnea", liderul PSD. Și dă-i și înfierează-l, cum naiba să faci așa ceva? Un viitor președinte de Federație trebuie să vitupereze împotriva partidului de guvernământ, să le strige în față "hoții!", eventual să le tragă și câte un șut la gioale când îi prinde pe la vreo ședință. Ce-i drept, la asta s-ar fi priceput mai bine decât contracandidatul său, învingătorul, care n-a tras în viața lui nici măcar un șut la poartă.

  Ok, am învins PSD-ul, l-am făcut praf pe Liviu Dragnea, dar acum putem spera să batem și Kazahstanul la fotbal?  Știrile Zilei