14:19 16 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Dragoș Pătraru

  Scandal monstru la TVR, Pătraru are probe și acte cu care face praf conducerea!

  © Facebook / PrahovaTV
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  436182

  "Cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie - de acest timp am avut nevoie ca să adunăm aceste probe" despre „cheltuirea cu rea voinţă a banului public".

  BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik, Evan Răutu. Nu era ceva greu de anticipat — realizatorul emisiunii "Starea Nației", Dragoș Pătraru, a intrat în conflict cu conducerea televiziunii de stat. Nu era imprevizibil, pentru că, fără dubii, Pătraru s-a manifestat mult prea critic la adresa guvernului și a majorității parlamentare, cel puțin în opinia conservatoarei conduceri bugetare.

  "Mi s-a spus că n-am respectat contractul, ca sunt scandalagiu, că asta e o formă de presiune la adresa conducerii şi de fapt nu este vorba de niciun amestec editorial în emisiunea Starea Naţiei", a dezvăluit Pătraru în emisiune.

  Pătraru a spus că acesta "poate fi ultimul sezon la TVR", dar a şi lansat ideea unei anchete a „cheltuirii banului public în televiziune".

  Mai mult, Pătraru acuză "comportamentul noul PDG Doina Gradea faţă de angajaţi", dar și "măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii de la TVR"!

  Pătraru mai face o afirmație interesantă — ar fi investit 50.000 de euro în TVR!

  "Noi am venit cu bani de acasă la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică", spune Pătraru, ceea ce e cel puțin ciudat, având în vedere statul TVR.

  Pătraru spune că emisiunea sa are cea mai mare audienţă la postul public, dar și că "nu mai putem gira prin prezenţa noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public".

  Dar, mai ciudat este că Pătraru anunță că va publica "rezultatele unei anchete de presă făcute timp de mai bine de şase luni din interiorul unei instituţii".

  "Cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie = de acest timp am avut nevoie ca să adunăm aceste probe", spune Pătraru, afirmând deci că a făcut o adevărată muncă de spionaj în timpul colaborării cu TVR!

  Pătraru precizează că ancheta vizează "subordonarea politică a TVR-ului, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public".

  Întrebarea firească e dacă în aceste șase luni s-au făcut fapte penale, după cum reiese din ceea ce spune Pătraru, și pentru care există "probe, mărturii, acte, tot ce trebuie", de ce nu au fost sesizați procurorii? Că nu cred că DNA ar fi refuzat oportunitatea de a investiga "cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public", concomitent cu "subordonarea politică a TVR-ului", evident față de majoritatea politică?

  În fine, e un nou scandal monstru, care parcă a fost căutat cu lumânarea de către TVR și Coaliție în momentul în care s-a acceptat colaborarea cu neliniștitul Dragoș Pătraru. 

  Tematic

  Pătraru îl face praf pe Teodorovici: lecție de economie
  Pătraru: "Aruncă milioane pe arme, sunt deranjați că-i arătăm cu degetul"
  Pătraru îl insultă fără jenă pe un ministru, dar nu în emisiune
  Probleme pentru Pătraru - nevoit să treacă la munca de jos, "am emoții mari"
  Dragoș Pătraru revine în forță la televiziune
  După plecarea lui Dragoș Pătraru - se anunță închiderea Digi24
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei