00:34 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Liviu Dragnea

  Gata, Dragnea nu mai suportă: Acuzație gravă după atacul lui Iohannis! Vine suspendarea?

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3301112

  Este prima dată când Liviu Dragnea formulează o acuzație din categoria celor care duc la începerea procedurii de suspendare președintelui statului.

  BUCUREȘTI, 8 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Partidului Social Democrat a fost scos din rutina calmului său de ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis. Pe lângă faptul că "a prezentat o listă întreagă de minciuni", Dragnea spune despre Iohannis că pune în pericol stabilitatea economică a țării.

  "Ceea ce face președintele Iohannis, de o perioadă de timp, și anume că aduce în spațiul public informații neadevărate care se referă la rezultate proaste financiare sau economice, poate reprezenta, întruni elementele unui atac la siguranța națională pentru că asta poate să producă neîncredere atât în mediu investițional românesc cât și în mediul de afaceri străin", a declarat Dragnea la "Sinteza zilei".

  Liviu Dragnea a replicat la toate afirmațiile lui Iohannis — despre încasări, salarii şi pensii, investiţii, producția industrială, creșterea economică din primul trimestru 2018 — declarațiile lui fiind transmise de Antena 3.

  Dar, Liviu Dragnea revine la ideea destabilizării conținută în demersurile din ultimul timp al lui Iohannis și vorbește, pentru prima dată în clar, de sabotarea programului PSD.

  „Cu toate piedicile politice puse de președintele Iohannis, cu toate atacurile publice, acest guvern își va implementa programul de guvernare", a declarat Dragnea. "Eu cred că această ieșire a avut mai multe obiective, în primul rând să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei Dăncilă legând-o de niște date economice care sunt false", a completat președintele PSD.

  În ceea ce privește solicitarea "imperioasă de demisie" a premierului, Dragnea a dat tot un răspuns ferm, care nu-i permite vreo replică lui Iohannis.

  "Doamna prim-ministru Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis, noi nu putem să schimbăm premierul de câte ori este nemulțumit președintele", a declarat Liviu Dragnea.

  În concluzie, o poziție de o fermitate ieșită din comun, în care regăsim o afirmație de o gravitate neobișnuită pentru președintele PSD — "atac la siguranța națională" — una dintre cele mai grave acuzații prevăzute în cazul înalților demnitari, deci fără îndoială un motiv de suspendare a președintelui Iohannis.

  Cu alte cuvinte, este prima dată când Liviu Dragnea formulează o acuzație din categoria celor care duc la începerea procedurii de suspendare din funcție a președintelui statului — un demers solicitat în mai multe rânduri de politicieni din PSD, dar refuzat până acum de președintele Dragnea. După reacția de aseară, ceva pare a se fi schimbat.

  Tematic

  Știrea serii: Liviu Dragnea, succes neașteptat la DNA!
  Dragnea, mega-lovitură: ce se ascunde în spatele interesului din Israel - și ce (ne) costă
  „Odată cu declaraţia lui Dragnea, creşte riscul terorist pe teritoriul României”
  Iohannis, lecție de diplomație pentru Dragnea - România iese în afara legii!
  Tăriceanu preia afirmația-șoc de la Dragnea - UE și NATO, sub semnul întrebării!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei