14:32 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Traian Băsescu şi Eugen Tomac

  Agenție: "Mâna dreaptă a lui Băsescu ar fi agent KGB". Acuzații grave ale unui apropiat!

  © Facebook / Traian Băsescu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  207820

  S-au adus și jigniri majore electoratului care l-a adus în Parlament! „Această acuzație cum că mâna lui dreaptă ar fi agent KGB îl lovește extrem de tare"

  BUCUREŞTI, 10 mai — Sputnik, Evan Răutu. Scandal monstru în jurul fostului președinte, dezvăluit de cunoscuta agenție de presă DC News. Unul din cei mai importanți purtători de mesaj ai PMP, Radu Cristescu l-a acuzat pe președintele formațiunii Eugen Tomac de spionaj, relații oculte cu Rusia și cu… alte agenții, dezvăluie agenția menționată.

  Cristescu a făcut aceste afirmații la scurt timp după anunțul plecării lui Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook, "postare pe care a șters-o imediat", scrie DC News. Iată fragmentul compromițător.

  "Veneticule, știu cine ești, știu la a cui comandă răspunzi, știu ce ai de gând să faci, și îți promit cu toată ființa mea că nu te las, chiar dacă te plângi omului tău de legătură de la ambasada Rusiei, și pe București — Ploiești, de data asta…. pe dreapta. Crezi că dacă ești dublu ești și deștept? Jos labele de pe PMP, veneticule! Vezi că nici PMP și nici România nu sunt Ismail-îc! Apropo, las să treacă alegerile astea și te voi arăta în toată splendoarea ta".

  În opinia DC News, "veneticul" cu pricina este chiar EugenTomac, președintele oficial al PMP, omul de încredere al lui Traian Băsescu, iar acuzația ar fi de… legături cu KGB!

  În context, gravă este și adresarea cu apelativul "venetic" sau "vinitură" față de basarabeanul Tomac, ceea ce înseamnă că îi consideră pe moldovenii de peste Prut unul dintre principalii lideri ai PMP!

  De precizat că PMP a intrat în parlament la limită — numai datorită voturilor obținute în număr mare în Republica Moldova. Acest adevăr a fost ulterior tratat ambiguu de Băsescu, ceea a dus la nemulțumirea și supărarea moldovenilor care l-au ajutat, dar și a unor români stabiliți la Chișinău.

  Unul dintre fondatorii DC News, cunoscutul jurnalist Val Vâlcu consideră că Traian Băsescu are cel mai mult de pierdut din acest scandal.

  „Această acuzație cum că mâna lui dreaptă ar fi agent KGB îl lovește extrem de tare. Băsescu este obligat să răspundă", a declarat Val Vâlcu, care consideră că dacă Tomac nu răspunde, atunci "confirmă tacit aceste acuze".

  Acest atac este devastator pentru Băsescu, spune Vâlcu, care amintește de "eșecul politicii economice și butaforia anti-corupției și abuzurilor, așa-zisul patriotism, unionism și lupta cu Rusia pe care și-a bazat campania electorală încă din 2009". Băsescu rămâne "o conservă goală", afirmă cunoscutul jurnalist.

  DC News aduce aminte și face legătura cu un celebru caz din Germania de Vest, "unde un secretar al Cancelarului care era omul Stasi a dus la căderea guvernului Willy Brandt".

  Oricum, pe lângă povestea lui Cristescu despre legăturile „oculte" ale lui Tomac, extrem de greu de dovedit, rămâne neîndoielnic limbajul jignitor adus de apropiatul lui Băsescu fraților de peste Prut, pe care îi numește, prin Tomac, "venetici" sau "vinituri".

  Greu de crezut că, din moment ce și-a permis să pună aceste cuvinte profund jignitoare pe Facebook, Cristescu folosește pentru prima dată asemenea expresii — mult mai probabil fac parte din modul lui curent de raportare la moldovenii de peste Prut. Ceea ce probabil că știe — și acceptă, implicit — și Traian Băsescu.

  Tematic

  Adrian Năstase, din nou genial! Palmă pentru Băsescu, Iohannis și votanții lor!
  Băsescu riscă totul: ”O grupare de crimă organizată, știm semnatarii”
  „Invazie masivă" la PSD Cluj. Tinerii şi seniorii au fugit de la partidul lui Băsescu
  Premierul lui Băsescu fuge din PMP! Detalii din culise
  Oamenii lui Băsescu, în pericol major – de azi, vine revanșa judecătorilor!


  Știrile Zilei