05:36 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Liviu Dragnea și Victor Ponta

  Principalul susținător al lui Ponta dezvăluie: "Se va uni din nou cu PSD-ul"

  © Photo: Partidul Social Democrat
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  155220

  "Trebuie să treacă deșertul, să treacă printr-o perioadă de penitență autoimpusă ca să demonstreze tuturor că a învățat ce înseamnă modestia, să ai necazuri"

  BUCUREȘTI, 29 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pro România este ambiția lui Ponta, dar acest partid "probabil în final, după cum văd eu viitorul, se va îngrășa, se va îngrășa și apoi se va uni din nou cu PSD-ul, dar într-o altă formulă decât Dragnea", declară consultatul politic Cozmin Gușă într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Bugetul.ro.

  Cozmin Gușă, fost secretar general al PSD, apropiat al lui Adrian Năstase, pe care l-a și lăsat ulterior pentru Traian Băsescu, îl consiliază actualmente pe Victor Ponta. Postul de televiziune manageriat Gușă, "Realitatea TV", este principalul susținător mediatic al lui Victor Ponta, în condițiile în care Antena 3 și RTV manifestă o reticență sau chiar ostilitate în ceea ce privește inițiativa politică a fostului premier.

  Întrebat de redactorul șef al Bugetul.ro, Anca Andrei, dacă "Va fi Ponta din nou la PSD?", în sensul accederii la vârf, Gușă a oferit un răspuns surprinzător.

  "Nu", a spus ferm Gușă. "Ponta ca să reușească să ajungă din nou la vârful PSD-ului, chiar în varianta în care se va face o fuziune în viitor, cu prețul descăpățânării lui Dragnea, trebuie să treacă deșertul, trebuie să treacă printr-o perioadă de penitență autoimpusă ca să demonstreze tuturor că a învățat ce înseamnă modestia, că a învățat ce înseamnă să ai necazuri".

  În plus, adaug că Ponta ar trebui să justifice demersurile în contradicție cu PSD, nu doar contra lui Dragnea, de exemplu episodul votului pentru Antonescu, nu pentru Geoană, numirea și amiciția cu Laura Kovesi în contextul tragediei lui Adrian Năstase, tupeul în fața lui Ion Iliescu, noua atitudinea față de ideile tradiționale susținute de PSD etc. — și multe alte chestiuni care nu sunt „anti-Dragnea", ci chiar anti-PSD.

  Întrebat de Anca Andrei pe cine vede în fruntea PSD, în viitor, Cozmin Gușă a dat din nou dovadă de tact:

  "Nu pot să-ți nominalizez acum un viitor președinte al PSD, dar în mod evident acolo, toate sunt în fierbere și cine știe cine va fi ăla", a declarat Gușă.

  Tematic

  Știrea zilei: Lovitură în dosarul Ponta - Dan Șova, efecte politice posibile
  Ponta îi denunță pe Băsescu, Iohannis și Macovei - aduce precizări importante
  "Maestrul" din „Loja generalilor" - dezvăluiri în scandalul Dragnea - Ponta
  Udrea, mărturie decisivă în războiul Dragnea - Ponta: "Funcţiile erau împărţite"
  Denunț de maximă anvergură: Ponta dă în vileag un caz cu implicații uriașe!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei