03:40 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Adrian Năstase

  Adrian Năstase revine curajos și cere pedepsirea americanilor, nu a românilor!

  © Photo: facebook / Adrian Năstase
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  4777232

  Acuzație extrem de gravă lansată de fostul premier - Adrian Năstase se exprimă criptic, dar aluziile sunt clare - legătura între americani și teroriști.

  BUCUREȘTI, 2 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Multă lume a rămas neplăcut impresionată după ce Adrian Năstase l-a invitat pe omul de încredere al lui Băsescu, Iulian Fota, pentru a-I prezenta cartea "România după Malta". Mai ales că, recent, Adrian Năstase făcuse o interesantă vizită în Rusia — fapt atacat vehement de epigonii lui Băsescu, campionii rusofobiei. Dar, cine știe, poate că oximoronicul ex-premier a dorit să-l invite pe Fota pentru ca emulul băsescian să se facă de râs în fața selectului auditoriu de la Fundația Titulescu.

  Astăzi însă Năstase a revenit și a publicat pe blogul personal. 

  un articol extreme de interesant, cu mesaje puternice — chiar dacă scrise într-un stil aluziv și pamfletar.

  Redăm un singur pasaj, cel legat de cea mai spinoasă problemă a actualei perioade — confirmarea prin sentința CEDO a existenței pe teritoriul României a centrelor de detenție în care CIA a practicat tortura.

  În textul său, intitulat pașnic "A sosit vara", fostul premier scrie clar — ar trebui pedepsit cei care se fac vinovați de tortură, adică americanii, CIA.

  "Închisorile CIA — grea problema cu valorile, principiile și statul de drept", scrie fără ocolișuri Năstase, renoscând situația dificilă, pe toate planurile, în care ne aflăm.

  "Oricum, propun o modificare a codului nostru penal pentru a-l pedepsi pe proprietarul apartamentului închiriat și nu pe individul care și-a injunghiat acolo o cunoștința".

  Ei bine, ultimul cuvânt din pasaj poate fi interpretat ca o acuzație de cea mai gravă speță: cei torturați erau "cunoștințele" americanilor, mai exact CIA, care i-a torturat în România, e cea care i-a și "creat", adică i-a pregătit să devină teroriști.

  Faptul în sine este acuzat și de alți comentatori — dar este dovedit și în războiul din Siria, unde "rebelii" antrenați official de CIA au devenit în mare măsură teroriștii Stalului Islamic.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei