20:58 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Klaus Iohannis

  Suspendarea lui Iohannis - alți lideri PSD forțează: "Trebuie, NU avem altă cale!"

  © Photo : Privesc.eu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  72741

  "Nu avem altă cale de ales, trebuie să declanşăm această procedură, trebuie să fie o opinie unanimă a cetăţenilor că trebuie suspendat şi demis un asemenea preşedinte".

  BUCUREȘTI, 4 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce deputatul Liviu Pleșoianu a făcut o adevărată campanie pentru o atitudine fermă în privința suspendării președintelui Iohannis, acum alți doi lideri PSD se pronunță ferm pe această chestiune.

  În weekend, deputatul PSD de Alba Ioan Dârzu a încins spiritele declarând că va strânge personal semnături pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis — desigur dacă acesta refuză să pună în aplicare decizia CCR și nu o revocă din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

  Astăzi însă, unul dintre cei mai importanți lideri PSD și principal susținător al lui Liviu Dragnea, președintele filialei Vaslui, Dumitru Buzatu, atacă foarte decis problema:

  "În cazul în care preşedintele va insista să nu respecte ordinea constituţională, atunci nu avem altă cale de ales, trebuie să declanşăm această procedură", a afirmat Buzatu.

  Buzatu a precizat că nu e "unul dintre susţinătorii acestei idei", dar că aici nu mai vorba de "părerea PSD", ci de o chestiune de principiu de maximă importanță.

  "Eu cred că nu e vorba de părerea PSD, dacă preşedintele unei ţări, în speţă România, nu respectă Constituţia trebuie să fie o opinie unanimă a cetăţenilor că trebuie suspendat şi demis un asemenea preşedinte", a declarat Buzatu, transmite Agerpres.

  Dar, totuși, Dumitru Buzatu consideră că e puţin probabil ca preşedintele Iohannis să nu respecte hotărârea CCR.

  Cert este că, în acest moment, tot mia mulți lideri PSD se declară deciși să adopte soluția suspendării — singurul care a ține în frâu acest curent de opinie este președintele Liviu Dragnea.

  "Avem o întâlnire pentru miting, doar pentru miting", a declarat Dragnea sub asediul presei, înainte de începerea şedinţei CexN de la Palatul Parlamentului. Președintele PSD a evitat astefel răspunsul direct la întrebarea insistentă a ziariștilor privind decizia de a demara suspendarea președintelui. 

  Tematic

  Ultima oră: PSD, decizie ciudată în legătură cu ora și locul "marelui miting"
  Pleșoianu începe în forță: "Președinții PSD și ALDE au de făcut un singur lucru!"
  Principalul susținător al lui Ponta dezvăluie: "Se va uni din nou cu PSD-ul"
  Ziua de foc pentru PSD - peste puțin timp se decide viitorul partidului și al Coaliției
  PSD s-a decis: va avea loc mitingul PSD - iată data. Motivul, schimbat!
  Știrea nopții: Gabriela Firea, denunț politic... despre racolările din PSD!
  Dragnea, motive de îngrijorare: conspirație contra PSD, iată cine sunt "șobolanii"
  Alertă: La PSD de dezbate Suspendarea lui Iohannis!
  Ultima oră: cel mai celebru primar PSD a fost condamnat la pușcărie!
  Cutremur major în Coaliția PSD-ALDE, provocat de la Washington!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei