20:59 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Tudorel Toader

  Toader, atac dur la Horodniceanu - DIICOT, legătura cu o imensă afacere!

  © AFP 2018 / Daniel MIHAILESCU
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  386143

  Tudorel Toader: "Horodniceanu a prezentat cerinţa de transparenţă a cheltuirii banilor - aş fi curios în dosarul acela câţi bani s-au cheltuit".

  BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a susținut în fața secției de procurori a CSM pe Felix Bănilă, cel pe care îl propune la şefia DIICOT. Anterior, Bănilă trecuse printr-un interviu la Ministerul Justiției.

  "A prezentat propuneri de îmbunătăţire, a încercat să explice acele minusuri care se constată la DIICOT, a arătat nevoia de perfecţionare continuă, necesar la orice structură, a aratăt cerinţa imperativă de soluţionare a cauzelor într-un termen rezonabil, chiar dacă aflate la stadiul de urmărire penală", a declarat Toader.

  Dar, o cu totul altă atitudine a avut Tudorel Toader în privința lui Daniel Horodniceanu, cel care îndeplinește actualmente funcția de șef al DIICOT — prin decizia de prelungire a mandatului cu 6 luni, demers al șefului Ministerului Public, procurorul general Augustin Lazăr.

  "Eu am zis şi cu alte ocazii — mi se pare absolut inadminisibil ca o cauză la urmărire penală să treneze 11 ani şi să nu fie soluţionată", a spus Toader, cu referire la dosarul Rompetrol. "Dacă vor fi trimişi în judecată presupuşii făpturitori cel mai probabil ne îndreptăm cu paşi repezi către prescrierea urmăririi penale", a completat ministrul.

  Rompetrol este una dintre cele mai mari pierderi suferite de statul român — în acest caz, unul dintre "misterele" Justiției din perioda "anticorupție", Tudorel Toader a pus o întrebare directă lui Daniel Horodniceanu, dar l-a vizat și pe Augustin Lazăr.

  "Am întrebat şi pe contracandidatul domnului Bănilă (Horodniceanu, n.n.) cum poate fi justificată această întârziere, probabil şi procurorul general, prezent aici, cunoaşte, domnia sa probabil e preocupat de un răspuns, indiferent care va fi acela", a intervenit, tăios, Tudorel Toader.

  Mai mult, ministrul îi aruncă în față șefului DIICOT propriile cuvite — transparența cheluirii banilor.

  "Candidatul a prezentat cerinţa de transparenţă a cheltuirii banilor", a amintit Toader. "Aş fi curios în dosarul acela (Rompetrol, n.n.) cam câţi bani s-au cheltuit", a întrebat Tudorel Toader în şedinţa CSM.

  În plus, profesorul Toader a expus și o chestiune de principiu, care ar trebui urmată de procurori — celeritatea.

  "Dacă stai cu un dosar nerezolvat s-a dus principiul acela cu celeritatea soluţionării, de soluţionare într-un termen rezonabil", a comentat reputatul specialist în drept, ministrul Tudorel Toader.

  De menționat că Daniel Horodniceanu și-a început în forță cariera de șef al DIICOT, urmărind și dezvăluind o lucrare de mare anvergură — traficul de droguri (ușoare și grele) pe teritoriul României. Cu acea ocazie, Horodniceanu a prezentat și o hartă a traseului drogurilor, de la origine la prelucrare și rafinare. Surpriza a fost că traseul trece numai prin țări NATO sau controlate (ocupate) de NATO sau de SUA. Evident, a fost ultima prezentare în această direcție…

  Ulterior, Horodniceanu a intrat în umbra mult lăudatei sale omoloage de la DNA, Laura Kovesi. Mai mult, presa a descoperit un dosar pe care DNA i-l făcuse lui Horodniceanu, procurorul aflînd de la ziariști acest fapt.

  Este Horodniceanu o altă victimă a "Sistemului"? Posibil, având în vedere excesul de zel inițial, dar și faptul că a fluierat în "biserica" strategică.

  Tematic

  România în scandal - Toader, amenințat direct din Europa, reacție dură!
  România, pagubă uriașă din cauza #REZIST - reacție exactă a lui Tudorel Toader!
  Angajaţii de la Penitenciare „cer capul" ministrului Justiţiei, Tudorel Toader
  Tudorel Toader o atacă dur pe Kovesi. Ce îi pregătește
  În timp ce politicienii fac scandal, Toader a venit cu un plan salutar pentru societate
  Laura Vicol, atac devastator la şeful DIICOT: „Voi chiar o luaţi toţi razna?"
  Manelistul Florin Salam, audiat la DIICOT
  Șoc la varful DIICOT. Horodniceanu, dosar la DNA
  Exclusiv! Daniel Dragomir, chemat mâine la DIICOT!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei