15:16 18 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD17.30
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Laura Kovesi

  Scandalul zilei - Cazul Kovesi se complică: s-a "terminat"... dar "urmează"!

  © Photo: Radioresita
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  278255

  Un singur cuvânt din "Motivare" dă totul peste cap - și naște o nouă abordare a problemei. Președintele Iohannis este așteptat să "traducă" cuvântul "cheie".

  BUCUREȘTI, 8 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, Curtea Constituţională a României a publicat motivarea deciziei în celebrul caz de revocare a șefei DNA, Laura Kovesi. CCR a stabilit că preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, se precizează în Motivarea deciziei, document care are nu mai puțin de 133 de pagini.

  Mai mult, tot aseară, CCR a trimis motivarea la Monitorul Oficial, iar aceasta a fost publicată. Faptul duce automat, conform legii, la obligarea punerii în aplicare a Deciziei Curții. Președintele CCR, Valer Dorneanu, a afirmat chiar că președintele Klaus Iohannis "e obligat să semneze decretul de revocare a șefei DNA" — și asta imediat.

  Dar, așa cum spuneam, în textul Motivării este trecut termenul "urmează" — nu îl obligă pe președinte să dea Decretul de revocare într-un termen anume.

  Chiar fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, atrăgea atenția că ar fi trebuit să se introducă și un termen clar pentru punerea în aplicare — aceasta pentru că în lege nu e prevăzut într-un asemenea caz de revocare.

  Cu alte cuvinte, președintele are timp să "citească fooooarte atent", așa cum s-a exprimat, să "studieze cu specialiștii". Deci, scandalul zilei nu va fi dacă o demite sau nu — ci ce explicație va da — sau doar ca sugera — președintele Klaus Iohannis pentru termenul "urmează". Un scandal care se adaugă șirului parcă nesfârșit al celor legate de cazul șefei DNA, Laura Kovesi.

  Tematic

  Când CCR va decide dacă recunoaște "căsătoriile" gay încheiate în străinătate
  Ultima oră: Caz unic în istorie - CCR atacă la instanțele internaționale partide politice!
  Inedit: Unde apare Kovesi după decizia CCR - FOTO
  Ultima oră: Declarație surprinzătoare și ciudată a Ambasadei SUA în cazul CCR - Kovesi
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei