06:59 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Laura Codruta Kövesi

  Legătura între Kovesi și întâlnirea Trump - Kim: dezvăluirea unui cunoscut avocat

  CC BY 3.0 / AGERPRES, cropped by Ionutzmovie / Laura Codruta Kövesi.jpg
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  138851

  "Kim urmărește cu atenție, fără îngrijorare, dar cu oarecare invidie, activitatea neobosită în propășirea anticorupției și disciplinei prin teroare în estul Europei".

  BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Desfășurarea relației SUA — Coreea de Nord este fără îndoială una dintre cele mai ridicole din istoria recentă. Evoluția declarațiilor, de la "pericolul mondial" și "vom șterge Coreea de Nord de fața pământului", la "invitat la Casa Albă", respectiv de la "bătrânul decrepit" la „prietenul poporului" — ei bine toate acestea fac să pălească orice fază ridicolă de oriunde.

  Inclusiv din România, marcată în ultimele luni de tragic-comedia din jurul Laurei Kovesi. Remarcat atât prin profesionalism dar și prin atitudinea civică elevată, avocatul Dan M.V. Chitic a demonstrat în repetate rânduri și un umor deosebit.

  Este și cazul unei "dezvăluiri" recente, în care avocatul face o paralelă plină de umor între cele două cazuri. Mai ales că "anticorupția" este o altă tragic-comedie, specialitate americană.

  "Pe surse: Kim i-ar fi spus lui Trump: "Renunțăm la programul de înarmare nucleară… dar ne-o dați in schimb pe Ko Dru Ța!„", scrie Dan Chitic. "Conducătorul iubit Kim se pare ca urmărește cu atenție, fără îngrijorare, dar cu oarecare invidie (și asta de multă vreme), activitatea neobosită în propășirea anticorupției și disciplinei prin teroare în estul Europei realizată de personificarea "Slujirii„".

  Mai mult, Kim ar fi solicitat și un export de experiență din practica americană overseas — modul de promovare al "anticorupției" în România, prin "intelectuali" de casă.

  "(Kim) Ar fi solicitat "la pachet" și niște intelectuali inspirați și antrenați în osanale care să aducă un suflu nou în cultura nord coreeană, un nou mod, mai rafinat — dar la fel de bălos, de a pupa-n cur", scrie avocatul Chitic.

  Și, desigur, "Trump negociază la sânge", continuă autorul. "Se joacă tare. La rupere.

  Nimic nu e încă decis…".

  Iar finalul postării aduce în memorie cel mai celebru caz de corupție generat chiar de SUA, dar ocolit până la prescriere de oamenii Laurei Kovesi — dosarul Microsoft.

  "Later edit: se pare ca Trump a condiționat transferul Ko Dru Ței de închirierea de către Republica Populară a câtorva zeci de mii de licențe Microsoft, singurul Sistem în care "slujirea" operează pe termen lung și foarte lung, la prescriere".

  Am reprodus această postare pentru că reflectă — cu umor, dar foarte bine conturat — adevărul despre politica americană în lume — și mai ales în România: un ridicol total, o bătaie de joc.

  U.S. President Donald Trump meets North Korean leader Kim Jong Un at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore June 12, 2018.
  © REUTERS / Kevin Lim/The Straits Times
  U.S. President Donald Trump meets North Korean leader Kim Jong Un at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore June 12, 2018.

  Tematic

  Declarația lui Trump după întâlnirea cu Kim Jong-un
  Kim Jong-un l-a felicitat pe Vladimir Putin cu prilejul Zilei Rusiei
  Kim se angajează la "Denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene". Ce va avea în schimb
  Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document după summitul istoric
  Donald Trump şi Kim Jong-un au un prânz de lucru. Casa Albă a dezvăluit meniul
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei