07:02 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Klaus Iohannis

  Chiar de ziua sa, Iohannis se pretează la un atac urât la adresa Vioricăi Dăncilă

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  345240

  Iohannis îl imită pe Traian Băsescu, cel care a dus adevărate campanii și a făcut atacuri murdare la adresa premierului din primul său mandate.

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Klaus Iohannis nu s-a odihnit de ziua sa de naștere, ci a participat la un eveniment important — lansarea World Development Report, ocazie cu care a ținut un discurs.

  Criticând, pe bună dreptate, rata mare de analfabetism și analfabetism funcțional, președintele a făcut de câteva ori aluzii extrem de străvezii la adresa premierului Dăncilă. După cum au observat mulți analiști și ziariști, premierul Dăncilă este victimă a unei campanii de denigrare în sensul preluat și de președinte.

  "Observăm să ne confruntăm cu o rată de 45% de analfabetism funcțional, ceea ce se reflectă și în cele mai înalte sfere ale politicii din România", a declarat Iohannis.

  Presa și mediul online au preluat imediat mesajul în sensul sugerat de aluzia președintelui. De exemplu, cea mai accesată agenție de știri românească, "Știri pe surse", titrează:

  "Klaus Iohannis, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa Vioricăi Dăncilă: analfabetism funcțional!", iar în text, agenția comentează: "În cadrul discursului său a lansat mai multe atacuri la adresa premierului Vioricăi Dăncilă".

  Ceea ce demonstrează că aluzia lui Iohannis a fost un atac premeditat, reacția unei părți a presei și a mediului online fiind de anticipat.

  Al doilea atac, tot printr-o aluzie, se referă la exprimarea Vioricăi Dăncilă "Euro 20-20".

  "Continuăm să ne îndepărtăm de strategia Europa 2020 sau 20-20, cum se spune mai nou", a spus Iohannis.

  Iar ecoul a venit imediat: "Președintele a ironizat și celebra gafă a Vioricăi Dăncilă cu "Euro 20-20„", notează "Știri pe surse".

  Iată deci că nici de ziua lui, președintele nu a oprit războiul cu guvernul, ci a continuat, pretându-se, din păcate, la un atac urât, bazat pe o campanie murdară de denigrare a unei femei care, în afara de faptul că a manifestat bun simț și nu a reacționat la atacuri, mai reprezintă și România.

  Și din acest punct de vedere, Iohannis îl imită pe Traian Băsescu, cel care a dus adevărate campanii și a făcut atacuri murdare la adresa premierului din primul său mandate, Călin Popescu Tăriceanu.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei