15:01 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Sorin Roșca Stănescu

  Începe valul de procese după Protocolul SRI de azi: primul, Sorin Roșca Stănescu!

  © Photo: Bzi.ro
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  284680

  Roșca Stănescu: "Se vor cere despăgubiri de câte ori se va observa că a intervenit acest protocol ticălos, această combinație toxică, multe procese vor fi rejudecate".

  BUCUREȘTI, 18 iun — Sputnik, Evan Răutu. Așa cum se știe, SRI a declasificat, acum puțin timp, protocolul de cooperare Curtea Supremă și Parchetul General, document semnat de George Maior (SRI), Laura Codruța Kovesi (PG) și Nicolae Popa (ICCJ).

  Așa cum apreciam, declasificarea va fi urmată de mai multe procese, iar primul care s-a anunțat a fost celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu, una dintre cele mai importante victime ale regimului Băsescu — și ale "Statului paralel".

  În direct la Antena 3, SRS a catalogat protocolul drept ticălos și "combinație toxică". SRS a declarat că va da statul român în judecată la CEDO, cerând și despăgubiri pentru cazul său. Dar, mai întâi, jurnalistul se va "consulta cu mai mulți avocați", pentru a ști "cum voi proceda exact".

  "Știu cu certitudine chiar de la ministrul Justiției, care a făcut o declarație publică în acest sens, că multe procese vor fi rejudecate și că statul român va fi dat în judecată", a spus SRS.

  Sorin Roșca Stănescu a completat în ideea despăgubirilor ce vor fi cerute statului român.

  "I se vor cere despăgubiri de câte ori se va observa că a intervenit acest protocol ticălos, această combinație toxică dintre SRI și judecătorii de la ÎCCJ, în condamnarea unei persoane", a spus SRS, care se consideră el însuși o victimă. "Știu sigur că fac parte din această categorie".

  Cum vom proceda trebuie să stabilească avocații, a concluzionat Sorin Roșca Stănescu, la Antena 3.

  Tematic

  Șocul zilei! Sorin Roșca Stănescu: toți premierii români au fost securiști
  Roșca Stănescu aruncă bomba: "SUA au introdus acest sistem diabolic, au folosit SRI"
  Roşca Stănescu amenință - "Public fotografii şi documente!"
  Stănescu: „România, poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană"


  Știrile Zilei