09:29 23 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.12
 • UAH0.62
  Judge. Referee hammer and a man in judicial robes.

  "Scandalul anului" - Un mare procuror aruncă nucleara: "E evident ce e acolo, o golănie!"

  © Fotolia / Andrey Burmakin
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  261151

  "Om de caracter, om de mare ținută și-l bagi acum la bătrânețe într-o golănie, ce să mai vorbim. Mai avea și o situație nenorocită de familie - atunci îi murise soția".

  BUCUREȘTI, 20 iun — Sputnik, Evan Răutu. Unul dintre ci mai apreciați procurori la vremea lui, ajuns adjunct al șefului PNA (actual DNA), Adrian Miclescu, a intervenit în "scandalul anului", adică ipoteza că mega-protocolul SRI — Parchet General — Curtea Supremă s-ar baza pe falsificarea celui mai important judecător al momentului respectiv, președintele Curții Supreme, Nicolae Popa.

  Într-un interviu la Antena 3, Adrian Miclescu, unul dintre apropiații judecătorului, a confirmat că Nicolae Popa și-a depus cererea de pensionare la CSM pe data de 1 septembrie 2009.

  "El mai avea un an de zile pentru a-și termina mandatul dar s-a spus să plece", a declarat Miclescu. "Pe 1 și-a depus cererea la CSM, pentru că Băsescu i-a spus să plece și în ziua aia a făcut și o mică petrecere de rămas bun și le-a spus că din momentul ăsta, astea au fost cuvintele, astăzi, 1 septembrie, ora 18, eu nu mai pun piciorul în această instituție în viața mea".

  Și de atunci n-a mai trecut pe acolo, a spus Miclescu. "Cum să semneze pe 2 septembrie?", întreabă uimit procurorul, care repetă că Popa "Era supărat, a vrut să mai stea, nu l-au mai vrut".

  "Ei deja făceau jocurile acolo, iar cei care erau în pole-position erau Pandrea, șeful Secției penale și omul lui Băsescu, care a adus-o pe Livia Stanciu și care mergea la cafea cu dl președinte Băsescu", amintește Adrian Miclescu. "Așa că dacă cineva știe ceva despre ce s-a întâmplat este acest domn", aruncă bomba Miclescu.

  Reputatul procuror expune și câteva dintre persoanele care ar putea să știe ce este cu acea semnătură pe document.

  "Dacă e cineva să știe despre acest protocol din 2009 trebuie să fie Toni Pandrea, Jijie Corina, poate doamna Barbălată", a declarat Miclescu, care și-a spus opinia fără înconjur — "Este fals, este evident că-i fals acolo".

  Mai mult, Adrian Miclescu consideră că e necesară implicarea unui expert grafolog, care "poate să stabilească asta", adică falsul.

  Miclescu a mai povestit și perioada grea prin care trecea Nicolae Popa. „Mai avea și o situație nenorocită de familie — atunci îi murise soția profesorului Popa".

  "El s-a comportat extraordinar acolo (la ÎCCJ) — vă dați seama, toți i-au fost studenți", a spus Miclescu. "Om de caracter, om de mare ținută și-l bagi acum la bătrânețe într-o golănie, ce să mai vorbim?", a conchis reputatul magistrat.

  Deci, încă o mărturie a unui magistrate de prim rang care vine ca o adevărată încărcătură nucleară peste scandalul bombă care a explodat zilele trecute în România. 

  Tematic

  Știrea nopții: "Protocoalele" au început odată cu accesul SUA la facilități militare
  Începe valul de procese după Protocolul SRI de azi: primul, Sorin Roșca Stănescu!
  Ultima oră: SRI a dezvăluit celebrul Protocol la cel mai înalt nivel în Justiție!
  Ultima oră: a apărut protocolul secret SRI - CSM: sunt două probleme majore!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei