10:03 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  7284191

  Ministrul Justiției la pus la punct pe Ambasadorul SUA, folosind ce nu se aștepta acesta! "Ce e bun la dânșii, nu e bine și pentru noi - e concluzia care poate fi trasă".

  BUCUREȘTI, 2 iul — Evan Răutu. Dezvăluire de senzație a ministrului Justiției, Tudorel Toader, care se referă la cel mai important personaj implicat în problema legilor Justiției și a numirilor șefilor din Procuratură.

  Ministrul a povestit o discuție pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, chiar pe tema procedurii numirii procurorilor șefi. Iată fragmente care arată cum l-a făcut mat pe ambasador folosind chiar… legea din SUA!

  "Eram cu ambasadorul SUA și spuneam, referitor la procedura de numire a procurorilor de rang înalt: ca să nu mai avem îngrijorări, preocupări și opinii diferite, propun sa mergem și noi pe formula de numire a procurorului de rang înalt din SUA", povestește Toader.

  Ministrul a explicat cum i-a venit această idee — văzuse că alte modalități nu au dat rezultat. "A fost o ușoară speranță de abordare diferită".

  "Aveam constituția Americii la mine și i-am zis: eu știu așa, că președintele desemnează pe cineva, iar Senatul validează propunerea, validare care poate să însemne și da și nu", relatat Toader.

  Dar, surpriză, Hans Klemm nu mai recunoaște ceea ce promovează: superioritatea modelului american! În România, nu mai bun!

  "El mi-a răspuns că nu, nu este așa, a invocat statul de drept și așa mai departe", a povestit Tudorel Toader la Antena 3. "Ce e bun la dânșii, nu e bine și pentru noi, cam asta este concluzia care poate fi trasă", a sfârșit micuța istorie Tudorel Toader, cu o ușoară ironie amară.

  Scurtă, dar instructivă, dezvăluirea ministrului arată un adevăr trist: în relația noastră de "parteneriat" argumentele nu contează, ci numai voința "marelui frate"!

  Tematic

  Toader – încurajare pentru Dragnea, mesaj special: “Alții trec neobservați”
  Toader câștigă: are răspunsul și desființează atacul european - "Vorbește în numele lui!"
  Tudorel Toader, avertisment extrem despre Iohannis: "Este cel mai periculos!"
  Tudorel Toader a mai făcut un pas foarte important pentru "Legile Justiției"
  Ultima oră: Tudorel Toader îi trimite lui Iohannis adresa pentru noul procuror șef!
  Tudorel Toader, noi declarații - mesaje tăioase pentru Opoziție și Iohannis!
  Conflictul Iohannis-Toader a luat sfârșit. Soarta lui Kovesi, decisă de CCR


  Știrile Zilei