05:33 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Liviu Dragnea

  Știrea nopții: Dragnea, denunț incredibil, acuzații grave pentru Iohannis și SRI

  © Photo: Partidul Social Democrat
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3544131

  Începe să dea cărțile pe față, a aruncat o adevărată bombă care face să expodeze trei zone "minate" - un președinte contestat, o instituție controversată, SRI, și Justiția.

  BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un context deosebit de încordat pentru președintele Iohannis, Liviu Dragnea aruncă o veritabilă bombă, care ar putea — sau ar trebui! — să declanșeze o anchetă în cel mai important serviciu român de Intelligence, SRI. De altfel, poate că aceasta este și ținta adevărată a demersului abilului președinte al PSD.

  Concret, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis în "aranjarea" condamnării sale, afirmând chiar că ar fi "implicat direct".

  "Președintele e implicat direct în condamnarea mea, asta e părerea mea", a declarat Dragnea la Antena 3. "Sunt presiuni mari pe judecători".

  Ei bine, aceste informații susține Dragnea că le-ar avea chiar de la un ofițer SRI — și încă unul care " nu e în rezervă". Atenție la ce a spus Dragnea:

  "E un ofițer, nu îi dau nume, dar mi-a zis că a participat la o discuție cu niște șefi din niște instituții care au zis — domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare. Dacă ține la onoarea militară poate ar fi bine să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Un ofițer SRI, care nu e în rezervă".

  Deci, trebuie să facem legătura cu trei fenomene — primul: dezvăluirea protocoalelor încheiate de diverse segmente ale Justiției cu SRI, dar și damnarea publică a acestor acte, uneori exagerată, specific presei și politicii actuale.

  În al doilea rând, solicitările repetate și nematerializate — bizar! — făcute de Dragnea în legătură chemarea sa la Comisia SRI; ciudat este și că, la un moment dat, un deputat din Opoziție a cerut președintelui Manda să-l cheme pe Dragnea, dar cererea a fost respinsă! Să fie o armă — o amenințare — a lui Dragnea legată de "ce știe dar nu spune încă"?

  În al treilea rînd, imediat după condamnare, Liviu Dragnea l-a menționat printre "cei de care nu se teme", pe Eduard Hellvig, mult lăudatul până atunci director al SRI. Ulterior, Dragnea a făcut un surprinzător apel către "prietenul Edi", întrebându-l direct dacă "e de acord sau nu ca ofițerii SRI să facă cercetări penale?".

  Acum Dragnea spune în clar că un ofițer a participat la o discuție în care "niște șefi din niște instituții" ar fi pus la cale condamnarea sa. Printre vorbe, Dragnea lasă să se înțeleagă că ofițerul ("care nu e în rezervă" și care ar trebui să "țină la onoarea militară") — era acolo în misiune!

  Ca atare, declarația lui Dragnea ar necesita o anchetă în SRI — și poate că asta va și cere Claudiu Manda sau un alt pesedist marcant și apropiat domeniului, dar și lui Dragnea!

  Mai departe însă, chestiunea — sau denunțul lui Dragnea — merge direct către justiție, afirmând că asupra completului s-au făcut presiuni. De cine, evident de cei nominalizați: președintele Iohannis și ofițerul SRI, posibil aflat în misiune, deci de către instituție!

  "Sentința mea a fost dată prin presiune, unul dintre judecătorii din complet a rezistat la presiune, ceilalți doi nu au rezistat", a declarat Dragnea ân emisiunea lui Mihai Gâdea.

  Desigur, această declarație ar trebui imediat cercetată de CSM, fiindcă este de o gravitate excepțională.

  "Nu pot spune că am fost șocat în acea zi, pentru erau multe vorbe", amintește Dragnea, sugerând din nou că a primit informații.

  În fine, Dragnea aduce și o altă componentă a afacerii, a denunțului său, cea politică. Ar fi existat, spune el, și o pregătire de lovitură politică.

  "Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi", a a spus Dragnea, adăugând și constatarea "Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul nu a căzut".

  Introducerea acestui aspect este ciudată, dar, sigur, conține un element de adevăr, pentru cunoscători — Raluca Turcan este o persoană mult mai pregătită, inteligentă și discretă decât Ludovic Orban, iar dacă ar fi să se realizeze o lucrare, la deputata de Sibiu ar apela Iohannis.

  "Aceste semințe ale răului, ale urii îi aparțin lui Iohannis, e mult mai rău decât Traian Băsescu", a încheiat Liviu Dragnea denunțul său de la Antena 3.

  Concluzia: s-ar părea că Dragnea a început să dea cărțile pe față, iar în interviul acordat unui Mihai Gâdea uimit și puțin reactiv a aruncat o adevărată bombă, care atinge trei zone "minate" — un președinte contestat acum de proprii suporteri, o instituție, SRI, măcinată de un scandal parcă nesfârșit — și Justiția, despre care Dragnea afirmă că ia decizii sub presiune, asta chiar la cel mai înalt nivel, al Curții Supreme.

  Deci, un denunț formidabil al "celui mai puternic politician român", cum l-a numit presa americană pe Dragnea, demers care NU ar trebui să rămână fără reacții responsabile.

  Tematic

  Motivul ascuns din spatele căderii Guvernului Tudose - ce știe Dragnea
  Știrea nopții: Dragnea, mutarea carierei - a salvat România sau e doar o regie?!
  Lovitură de teatru: nou dosar penal pentru Liviu Dragnea - "Represalii"?!
  Știrea nopții: Lovitură teribilă pentru Dragnea, chiar după boicotul de la ambasada SUA!
  Anunț bombă – Dragnea și Tăriceanu boicotează recepția de Ziua Națională a SUA
  Scandalul momentului: Ce i-ar fi făcut Hellvig și Coldea lui Dragnea
  Cel mai mare vinovat în cazul Dragnea - cine e marele provocator
  Un medic, atac devastator la Dragnea: „Lor când aveţi de gând să le cereţi scuze?"


  Știrile Zilei