20:24 16 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.70
 • RUB0.28
 • RON4.04
 • UAH0.72
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  28530

  Margarita Țvic, jurnalistă, politolog, doctor în filozofie, consideră că întâlnirea dintre cei doi președinți – al Rusiei și SUA – va impulsiona soluționarea conflictului sirian.

  CHIȘINĂU, 19 iulie — Sputnik. Pe parcursul discuțiilor, Donald Trump și Vladimir Putin au convenit asupra cooperării în problema siriană.
  Ulterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat disponibilitatea de a pune în aplicare acordurile președinților Rusiei și Statelor Unite în domeniul securității internaționale.

  „Deciziile liderilor celor două supraputeri, Vladimir Putin și Donald Trump, sunt foarte necesare întregii lumi. Președintele rus a afirmat cu mult înainte că totul trebuie să fie realizat împreună, adică asemenea probleme trebuie să fie soluționate în comun", a declarat Țvic.

  Jurnalista consideră că rezolvarea conflictului din Siria reprezintă nu doar salvarea poporului acestei țări, ci și o îmbunătățire a vieții populației din țările Uniunii Europene, spre care se îndreaptă un număr colosal de oameni din punctele fierbinți ale planetei.

  „Datorită Rusiei, în Siria — de unde majoritatea populației pleca spre diferite țări ale lumii salvându-și copiii și propria viață, pentru a aștepta să treacă acest război îngrozitor declanșat de opoziție — s-a instalat, nu am putea spune că pacea sau liniștea, însă de acolo deja lumea nu mai fuge așa ca mai înainte. Pentru Siria a apărut o speranță", a declarat Țvic.

  Potrivit acesteia, fluxurile permanente ale unui număr atât de mare de oameni nu permiteau țărilor Uniunii Europene să-și rezolve propriile probleme. Mai mult ca atât, se știe că, odată cu valul imens de migranți din Siria, în diferite țări pătrund teroriști care intenționează nu doar să nimicească oamenii, ci să continue războiul împotriva întregii omeniri.

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)


  Știrile Zilei