01:07 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Ion Cristoiu

  Anunţul lui Cristoiu: "Este o dispoziţie de la marile puteri"

  © Photo: Facebook / Ion Cristoiu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  113450

  Jurnalistul Ion Cristoiu presupune că marile puteri, inclusiv Bruxellesul, au dat dispoziţii pentru împăcarea politică la Bucureşti.

  BUCUREŞTI, 19 iul — Sputnik. Întâlnirea de miercuri dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Viorica Dăncilă a fost nimic altceva decât un pretext pentru stabilirea unei coabitări paşnice, pe fundalul divergenţelor acute dintre cele mai importante instituţii ale statului, din ultima perioadă, consideră jurnalistul Ion Cristoiu.

  Acesta a afirmat într-o intervenţie telefonică la România TV că normalizarea relaţiilor, cel puţin dintre Guvern şi Preşedinţie, ar fi impusă din afară, de la partenerii României, iar subiectul preşedinţiei UE a fost un pretext pentru întâlnirea dintre Dăncilă şi Iohannis.

  "A fost un semnal că în România cele două instituții încep să colaboreze instituțional într-o perioadă în care în România a avut loc o bătălie politică între cele două instituții. Sunt aproape sigur că este o dispoziție de la marile puteri, inclusiv de la Bruxelles pentru că riscam să se paralizeze viața instituțională și atunci s-a dat acest semnal. Eu cred că au băut o cafea, a fost un pretext, au găsit și președintele și premierul un subiect neutru, cum e președinția UE, și au dat un semnal că cele două instituții pot să colaboreze când e vorba de un proiect de genul acesta. E primul semnal, dar impus de către partenerii noștri", consideră Cristoiu.

  Jurnalistul mai punctează că aceasta este o victorie a premierului, întrucât preşedintele României, de la solicitarea demisiei şefului executivului, a trecut la dialog.

  "Din punct de vedere politic este o victorie uriașă a Vioricăi Dăncilă pentru că până la urmă Klaus Iohannis a stat de vorbă cu ea, deși este înalt trădătoare, deși i s-a cerut de atâta ori demisia", a declarat Ion Cristoiu, citat de Ştiri pe Surse.

  Tematic

  Diferend major între Cristoiu și Roșca Stănescu după condamnarea lui Dragnea
  Acum: Sentința lui Dragnea:"E avantajul principal" - Ciutacu, "Va fi condamnat" - Cristoiu
  Ion Cristoiu: Începe "operațiunea Dăncilă". Sau e o "Lovitură de stat?"
  Cristoiu: "În România are loc o operațiune CIA, iată cum ne putem apăra"
  Cristoiu, declarație surpriză - revocarea Laurei Kovesi, de ce se teme Iohannis
  Șocul zilei: Cristoiu - "Americanii au ordonat ca trusturile române să fie distruse"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei