08:23 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Răzvan Savaliuc

  Savaliuc explodează! Surpriză la DNA - e candidatul pe care l-ar fi dorit Kovesi!

  © Photo: Facebook / Răzvan Savaliuc
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  275921

  "Candidatura trebuie respinsă!" - e cea mai apropiată persoană de Laura Kovesi, e implicată în dosare grele, actualmente se ocupă de un caz important

  BUCUREȘTI, 23 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum am anunțat, azi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA. Dar, în ciuda informațiilor date de mai multe surse, prima candidată este o surpriză!

  Primul procuror care și-a depus candidatura este Florentina Mirică, poate cea mai apropiată persoană de fosta șefă a DNA. De altfel, în imagini, Mirică apare mai întotdeauna în apropierea celebrei sale șefe.

  "Doamna a fost dusă de mână, în permanență, de Kovesi la CSM în dosarul disciplinar în care a divulgat date secrete din dosare în prostie, deconspirându-se identitatea unor martori protejați", a declarat Răzvan Savaliuc. "Astea sunt persoanele care vor să conducă DNA, persoane care nu au experiență profesională — dacă ar ajunge șefă la DNA, am avea aceeași problemă.. achitări, achitări".

  Cunoscutul jurnalist de investigații a avut o reacție extrem de dură după ce Florentina Mirică și-a depus candidatura. "Cred că trebuie stabilit prin lege că un procuror care are achitări nu are cum să obțină o funcție de conducere", a spus Savaliuc la Antena 3.

  "N-are nicio zi de parchet de tribunal sau apel şi vrea să ajungă şefa DNA, după ce are un munte de achitări", spune Savaliuc, amintind de achitarea doctorului Mohamad Yassin, "pe care l-a trimis în judecată împreună cu şeful ei şi a fost achitat definitive".

  Divulgarea s-a produs în dosarul în care era anchetat Gabriel Oprea, gazda celebrei întâlniri "din sufragerie" la care a participat și Laura Kovesi.

  Florentina Mirică a fost numită în 2014, de către Laura Kovesi, la conducerea controversatului Serviciu de combatere a corupției în justiție, din cadrul DNA.

  Recent, pe 13 iulie, Mirică a trimis în instanță dosarul CNAS, în care sunt inculpați zeci de funcționari ai Casei de Asigurări de Sănătate, dar și oameni de afaceri, precum și firme.

  "Procurorul Florentina Mirică a avut o evoluţie spectaculoasă în carieră după ce l-a "turnat" pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, cu care era coleg", scrie agenția "Știri pe surse".

  „Mai întâi a făcut o vizită de curtoazie la DNA, unde a povestit tot ce ştia despre şeful său, Nelu Carpen, care ulterior a fost arestat împreună cu doi avocaţi", scrie sursa citată, precizând că, pe atunci, la şefia DNA se afla Daniel Morar.

  Florentina Mirică și Laura Kovesi
  Florentina Mirică și Laura Kovesi

  Tematic

  Știrea nopții: E gata să-i ia locul Laurei Kovesi! "Planul făcut de Augustin Lazăr"
  Previziune sumbră pentru Kovesi: „Vor veni zile grele pentru doamna de plumb"
  Schimbare la DNA - prima declarație a "noii Kovesi"
  Neașteptat: Mișcare surpriză a Laurei Kovesi
  Lovitură de teatru: destinul Laurei Codruța Kovesi se schimbă, nu e vorba de Sibiu
  Ultima oră: Argumentele lui Iohannis pentru revocarea Laurei Kovesi
  Laura Kovesi - mutată din București!


  Știrile Zilei