13:59 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Laura Kovesi

  Decizie radicală în privința DNA, e sfârșitul proiectului Laurei Kovesi!

  © Photo : Captură ecran
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2064100

  "Această abatere funcțională a DNA de la parametrii legali, constituționali, nu s-a realizat de azi pe mâine, nu într-un an sau doi, ci în timp"

  BUCUREȘTI, 2 aug — Sputnik, Evan Răutu. Principala direcție în ceea ce privește Direcția Națională Anticorupție este reforma, afirmă tudorel Toader. Ministrul Justiției a făcut ieri o afirmație care înseamnă sfârșitul Proiectului Laurei Kovesi.

  Concret, ministrul va înceta detașările prin care Laura Kovesi și-a construit Direcția, formula în care a lucrat în perioada mandatelor sale. "Mulți dintre procurorii DNA trebuie trimiși înapoi la structurile de unde au fost aduși, pentru că ei nu au îndeplinit cerințele legii", e de părere acum Toader.

  "Nu poți să iei procurori de la o judecătorie și să îl duci la DNA", a declarat Toader aseară, la Antena 3. "Nu au experiență profesională, nu au experiență de viață".

  Aceasta însă nu presupune o micșorare a capacității DNA, dimpotrivă, pentru că ministrul vrea să aducă profesioniști. În privința celor la care va renunța, ministrul se bazează tot pe lege.

  "Dacă legea ne cere o anumită vechime, nu au decât să se ducă înapoi și să selectăm pe alții", a declarat Tudorel Toader.

  Așa cum se știe, nevoia de reformă a fost și motivul pentru care Toader nu a selectat niciunul dintre cei 4 concurenți înscriși la prima selecție pentru șefia DNA!

  "Nu am pe cineva în minte care să fie șef la DNA, dar sigur exită", a spus Toader, precizând că noul șef va avea misiunea "să reformeze, să aducă la normalitate această structură".

  Când speră ministrul ca DNA să devină o structură funcțională. În parametrii legali și Constituționali?

  "Această abatere funcțională a DNA de la parametrii legali, constituționali, nu s-a realizat de azi pe mâine, nu îmntr-un an sau doi, ci în timp", atrage atenția ministrul. "Nu pot să vin eu sau altul să punem lucrurile pe făgașul normal de azi pe mâine, ea se va face în timp.", a conchis ministrul Justiției.

  Tematic

  Savaliuc explodează! Surpriză la DNA - e candidatul pe care l-ar fi dorit Kovesi!
  Știrea nopții: E gata să-i ia locul Laurei Kovesi! "Planul făcut de Augustin Lazăr"
  Previziune sumbră pentru Kovesi: „Vor veni zile grele pentru doamna de plumb"
  Schimbare la DNA - prima declarație a "noii Kovesi"
  Neașteptat: Mișcare surpriză a Laurei Kovesi
  Lovitură de teatru: destinul Laurei Codruța Kovesi se schimbă, nu e vorba de Sibiu
  Ultima oră: Argumentele lui Iohannis pentru revocarea Laurei Kovesi
  Laura Kovesi - mutată din București!


  Știrile Zilei