11:38 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  96650

  Sorin Roşca Stănescu susţine că protestul diasporei nu va avea rezultatul dorit - cine ar putea câştiga la capitolul imagine.

  BUCUREŞTI, 9 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Cunoscutul jurnalist a tranşat tema protestului diasporei ce va avea loc mâine împotriva Guvernului Dăncilă.

  Astfel, Sorin Roşca Stănescu a precizat că îl încântă faptul că vom avea ocazia să vedem un milion de cetăţeni veniţi din toate colţurile lumii pentru a-şi manifesta spiritul civic. Jurnalistul a estimat că un milion reprezintă cam de opt ori numărul celor care au votat vreodată la alegeri.

  Bucuria, în opinia jurnalistului, s-ar manifesta şi în rândul negustorilor din Bucureşti care vor face vânzări record.

  „Hotelierii încă nu ne-au informat că s-au epuizat toate locurile din hoteluri. Sunt uimit de faptul că nu s-a cerut nici o aprobare de la Primăria Capitalei pentru a fi instalate tabere de corturi în marile pieţe din Bucureşti sau în marile parcuri", a precizat Sorin Roşca Stănescu, potrivit psnews.ro, adăugând ironic că aşteaptă cu nerăbdare evenimentul de mâine pentru că este un prilej de a-i vedea de aproape pe toţi aceşti români care au plecat din ţară împinşi de nevoi, de guverne iresponsabile şi care trimit atâtea miliarde înapoi rudelor lor ajutând implicit România.

  Mai mult, acesta a remarcat că un protest de o asemenea magnitudine va contribui la „o uluitoare victorie în alegerile europarlamentare a forțelor de dreapta".

  Jurnalistul a ţinut să sublinieze că o asemenea coagulare de forţe nu va reuşi să dărâme actualul Guvern, pentru că, din punct de vedere constituţional, un miting urmat, desigur, de un marş a un milion de oameni nu poate să aibă nici un efect pentru că nu poate genera distrugerea majorităţii parlamentare, aşa cum a ieşit ea din alegeri şi nici nu poate genera un nou Guvern.

  În schimb, ar putea avea efecte, crede jurnalistul, pentru că, psihologic, dacă vor exista un milion de români veniţi să îşi ia ţara înapoi, „efectul va fi foarte mare şi vom asista la o uluitoare victorie în alegerile europarlamentare a forţelor de dreapta".

  Reamintim că nimeni nu şi-a asumat organizarea protestului de mâine din Piaţa Victoriei contra Guvernului Dăncilă.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  Lovitură pentru Miting: un partid a depus plângere penală! "România nu e sat fără câini!"
  "Organizatorul" mitingului diasporei vrea "Flăcări, fum și sânge"
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!


  Știrile Zilei