09:40 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Alessandra Stoicescu

  Alessandra Stoicescu: ”Iată Planul secret al lui Iohannis pentru preluarea puterii”

  © Photo: Facebook / Alessandra Stoicescu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  392962

  Este de urmărit dacă planurile dezvăluite de reputata jurnalistă vor fi puse în aplicare - deocamdată, pentru fiecare există argumente serioase

  BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Considerată una dintre cele mai bune moderatoare de emisiuni de analiză social-politică — chiar cea mai apreciată, după un sondaj Sputnik — Alessandra Stoicescu aruncă pe piață un subiect șocant: "Planul secret a lui Klaus Iohannis".

  Jurnalista prezintă ce vrea să facă Președintele "pentru preluarea puterii", mai exact planul lui Klaus Iohannis pentru preluarea Guvernului.

  Alessandra Stoicescu propune trei scenarii, fiecare bazat pe acțiuni ale președintelui (sau ale susținătorilor săi) în curs de desfășurare, fie demersuri anunțate.

  "Un prim scenariu este cel al dosarelor penale pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, dar și pe numele premierului", anunță jurnalista Antena 3, explicând că această variantă de lucru există de mai multă vreme pe masa președintelui, "de când Orban a depus acel denunț pentru înaltă trădare pe numele premierului Dăncilă".

  În plus, în momentul de față se planul poate fi coroborat și cu plângerile depuse la Parchetul General împotriva jandarmilor, după mitingul din 10 august.

  Legat de tema protestelor este al doilea scenariu, încadrat în paradigma "haosului național", sau al continuării acestuia după cum comentează Antena 3. Într-adevăr, mai mulți analiști de top — S.R. Stănescu, Ion Cristoiu, Bogdan Chirieac etc. — au atras atenția pericolului ca aceste mitinguri să se prelungească săptămâni în șir.

  O prezență de câteva mii de oameni în fiecare zi ar duce la căderea inevitabilă a guvernului, consideră analiștii.

  În fine, în cel de-al treilea scenariu este vorba de "exercitarea unei anumite presiuni externe", mai ales după "acreditarea tezei represiunii brutale asupra populației", consideră jurnalista.

  Aici este de remarcat adevăratul asalt al Austriei care, prin cancelarul Kurz, dar și prin diverși parlamentari reproșează guvernului român intervenția "brutală" a forțelor de ordine, soldată și cu accidentarea unui jurnalist de la postul național austriac ORF.

  Presiuni vin și din alte țări europene, mai ales pe linia popularilor europeni — dar și zona grupului european ALDE unde a fost solicitată excluderea (din grup a) partidului omonim condus de Călin Tăriceanu. Și în acest caz, demersul aparține unui eurodeputat austriac.

  Este de urmărit dacă planurile dezvăluite de reputata jurnalistă vor fi puse în aplicare. Deocamdată, pentru fiecare există argumente.

  Tematic

  Șerban Nicolae îl face praf pe Iohannis - "Executarea unor asemenea aberații!"
  General MApN cere urgent lege penală, vizează incidentele și pe Iohannis!
  Casa Regală dă o adevărată lecție lui Iohannis și politicienilor! Fără replică!...
  Liviu Dragnea, reacție fără drept de apel – îl desființează pe Iohannis!
  Iohannis a pus procurorii pe jandarmi: se caută vinovați
  Declarație incredibilă a lui Iohannis, acuzații halucinante!
  Știrea nopții: Teodorovici va intra peste președinția Iohannis cu controlul financiar!


  Știrile Zilei