02:35 04 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  63120

  Cunoscut jurnalist de investigații scoate la iveală date care dau o altă conotație morții lui Ilie Gâzea - cei care acuză ar putea deveni acuzați.

  BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "În primul rând, Dumnezeu să-l odihnească!", își începe Mirel Curea scurta dar condensata notă pe seama tragediei lui Ilie Gâzea. "Nu a fost intoxicație cu gaze, ci intoxicație securistă!", titrează Curea, unul dintre cei mai valoroși jurnaliști de investigații.

  Mirel Curea face referire la informațiile oficiale, date de SJU Alexandria, dar și la surse medicale din cadrul aceluiași serviciu, care comentează "sub rezerva rezultatelor examenului anatomo-patologic".

  "Este vorba despre Gâzea Ilie, în vârstă de 68 de ani, din Turnu-Măgurele, cetățeanul decedat în data de 19 august 2018 în urma unui stop cardio-respirator, așa cum a informat public SJU-Alexandria", scrie Mirel Curea.

  Ei bine, politizarea tragediei lui Gâzea duce la o altă concluzie: "Cauza acestui deces a fost prezentată de propaganda tefelistă ca fiind intoxicația cu gazele lacrimogene la care Gâzea Ilie a fost expus în timpul mitingului din 10 august, din Piața Victoriei", arată jurnalistul.

  Dar, acum apare investigația jurnalistului: "Doctorii de la SJU-Alexandria, sub rezerva rezultatelor examenului anatomo-patologic, spun însă cu totul altceva". Iată varianta medicală expusă de Mirel Curea:

  "Antecedentele personale patologice ale decedatului indică suferințe complexe în măsură, fiecare în parte, să-i pună viața în pericol. Astfel, acesta a ajuns la spitalul din Alexandria cu stare generală alterată, după o hemoragie digestivă superioară, manifestată prin hematemeză și melenă, complicații ale cirozei hepatice etanolice de care suferea".

  Iar continuarea este și mai definitorie pentru cazul lui Ilie Gâzea. "A fost internat imediat pe ATI și a fost trecut pe programul „pacient critic"", scrie Mirel Curea.

  "Cu acestă ocazie, medicii au diagnosticat și alte afecțiuni cardiace cunoscute, pentru care pacientul urma tratament, cum ar fi o cardiomegalie dilatativă idiopatică", conseamnează Mirel Curea, care completează cu soluția medicilor: "În urma examenului endoscopic, medicii i-au recomandat o intervenție chirurgicală de urgență".

  Dar, acum vine partea care vizează o decizie aparent enigmatică a lui Ilie Gâzea: "Din motive de neînțeles, pacientul a refuzat sub semnătură să-i fie salvată viața", scrie jurnalistul.

  Desigur, refuzul răposatului, chiar dacă pare "de neînțeles", poate avea explicații: campania mediatică prin care spitalele sunt definite ca adevărate amenințări, cu contaminări cu bacterii și viruși ucigași, mă rog, nici personalul medical nu e scutit de tablouri la fel de sumbre.

  Un om de aproape 70 de ani, cu diverse boli, poate avea psihicul suficient de afectat de diverse cauze astfel încât să riște să ducă bolile pe picioare, fără intervenții chirugicale.

  Dar, revenind la investigația lui Mirel Curea, în final, răapunzând unui prieten, jurnalistul faxce o completare foarte interesantă:

  "Nu m-a lăsat inima să scriu tot ceea ce am aflat despre omulețul ăsta. Mare păcat de amărâtul asta!".

  Iar mai departe, Mirel Curea confirmă o ipoteză vehiculată déjà în mediul on line și în mass media: Ilie Gâzea a fost adus la București de persoane, aparținând unui grup politic, care nu au ținut seama de starea lui de sănătate.

  "Aia care l-au momit să vină la București o să-l care în cârcă pe lumea ailaltă, criminalii dracului", a scris Mirel Curea pe Facebook.

  Comentarii la postarea lui Mirel Curea
  Comentarii la postarea lui Mirel Curea

  Din declarațiile de până acum, cea mai importantă fiind a Alinei Gorghiu — în direct, la Antena 3 — rezultă că Ilie Gâzea a fost membru PNL. Mai mult, surse apropiate familiei susţin că Ilie Gâzea era un apropiat al fostului candidat PNL la Primăria Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea.

  Din declarațiile celor care l-au însoțit reiese că a fost vorba de un grup de peste 10 persoane din Turnu Măgurele — ceea ce duce la ideea unei organizări.

  Ori, în acest caz, cea mai ridicată probabilitate este ca Ilie Gâzea să fi venit cu un grup de membri și simpatizanți PNL. De amintit că președintele Orban și alți lideri și-au îndemnat (chemat?) membrii și simpatizanții să participe la așa zisul "Miting al Diasporei", într-o încercare de a fi cât mai aproape de cifra aberantă de participanți anunțată inițial — 1 milion!

  Aducerea unor oameni în vârstă, fără a ține cont de strarea lor de sănătate, dar nici de condițiile cu totul improprii din Piața Victoriei — căldură excesivă și expunere la soare, aglomerație, tensiune, greutatea aprovizionării cu apă, a posibilității de a sta jos pentru odihnă, dar mai ales statul în picioare atâtea ore) — ei bine toate astea constuiau un real pericol pentru cei suferinzi.

  În plus, posbilitatea ca să apară violențe era ridicată — ba chiar cerută prin rețelele de socializare. Gazele iritante au fost desigur rău resimțite de asemnea persoane — dar apare și mai pregnant întrebarea — de ce nu au fost retrași oamenii suferinzi din zona frontală a protestului (sau chiar de la protest) atunci când au izbucnit primele violențe?

  Ilie Gâzea a ajuns la o ambulanță pe la ora 20 — deci peste trei ore a rămas în ceea ce devenise un haos, nu un protest.

  În concluzie, ancheta morții lui Ilie Gâzea trebuie obligatoriu să se refere și la cei care i-au pus viața în pericol, îndemnându-l să participle la protest și aducându-l — mai ales dacă au făcut asta cu un scop/interes politic.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  E oficial, sunt identificați sute de protestatari violenți!
  Ingrid Mocanu - bășcălie totală de protestatarii "gazați" - și adevăruri care supără!
  Cunoscut militar român - ”Protestul a fost pregătirea unui eveniment care va urma”
  Alarmant! Riscuri pentru copiii care sunt duşi la proteste și aud cuvinte vulgare
  Scopul protestelor: slăbirea României, obedienţă în perioada președinției Consiliului UE
  Comisia Europeană despre proteste: „E o problemă internă a României”


  Știrile Zilei