19:48 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Proteste la București. 11 august 2018

  Verdict dur: "O țară în carantină, cu porci bolnavi de pestă și oameni bolnavi de ură!"

  © AFP 2019 / Daniel MIHAILESCU
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Pesta porcină în România (67)
  54081

  Analist de top: "Elitele patriei găsesc că e o mitocănie să guvernezi, în loc să asculți corul revoltaților din opera "Lăsați-ne să vă dăm m*ie!""

  BUCUREȘTI, 29 august, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai buni analiști politici ai anilor 90 și consilier (politic) al liderilor istorici ai PSD, Constantin Gheorghe, face o analiză scurtă și extrem de tăioasă a situației din această perioadă, marcată de manifestările violente din zona politic-civică, dar și de dezastrul epizotiei africane.

  "Faptul că România este țara cea mai afectată de pesta porcină africană spune că statul român este o glumă sinistră, care și-a dezvoltat doar dimensiunea represivă, lăsând de izbeliște toate celelalte domenii", consideră Constantin Gheorghe.

  De fapt, în opinia analistului, "criza dă dimensiunea monstruoasă a haosului instituțional și social, a incapacității administrative a statului, și a refuzului românului de a fi cetățean responsabil, nu gloată ineptă".

  În plus, nu doar cetățeanul de rând nu reușește să scape de alunecarea către zona de "gloată ineptă", ci criza arată într-o lumină nefavorabilă și "elitele".

  "Criza mai spune ceva despre elitele politice și intelectuale românești, incapabile să construiască alternativă la actuala situație, când avem nevoie de solidaritate, nu de confruntare".

  Iar concluzia scurtei dar, din păcate, cuprinzătoarei analize postate de Constantin Gheorghe este una extreme de dură:

  "O să ajungem o țară în carantină, cu porci bolnavi de pestă și oameni bolnavi de ură!"

  Ca un post scriptum, ar fi de adăugat acest comentariu al analistului față de tentativele de a căuta soluții în "parteneriate", confundate de ambele părți cu "protectorate".

  "Cineva sugera că am putea sfârși ca un protectorat americano-israelian —totul e să nu fim confundați cu Gaza…", spune ironic Constantin Gheoghe, care mai adresează un gând celor care se erijează în "elite", fără a proba această calitate: "Elitele patriei găsesc că e o mitocănie să guvernezi, în loc să asculți corul revoltaților din opera "Lăsați-ne să vă dăm m*ie!""

  Тема:
  Pesta porcină în România (67)

  Tematic

  Extrem! „Trebuie luaţi urgent toţi porcii din gospodării, altfel nu va scăpa nici un porc"
  Patronul fermei cu 141.000 porci, atitudine dură - refuză sacrificarea lor
  Apocalipsa porcilor a început - 140.000 de animale vor fi sacrificate doar la o fermă
  Pesta porcină dă idei hoţilor - au apărut falşii veterinari care fură animalele
  Au fost uciși 120.000 de porci. Harta județelor lovite de virusul PPA
  E deja panică. "Bioterorism, vor muri 500.000 de porci, prețurile explodează"
  Măcelul porcilor continuă. Fermierii au avut dreptate, România va fi "terminată"


  Știrile Zilei