04:27 14 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.27
 • USD17.89
 • RUB0.23
 • RON4.32
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2030110

  "Nu trebuie să ne iubim reciproc, nu trebuie să ne placă unii de ceilalți - ce avem de împărțit, nu împărțim în spațiul public, altfel mesajul induce foarte multă ură, ceartă, instabilitate"

  BUCUREȘTI, 19 sept — Sputnik, Evan Răutu. "Vom organiza summitul pe datorie — aici ne duce guvernul de incompetenți, summitul se va organiza în bună parte pur și simplu pe datorie", a declarat Klaus Iohannis după ce bugetul Administrației prezidențiale a fost redus la rectificare.

  Nici după reuniune Iohannis nu a cedat: "Mă bucur că am reuşit să avem un summit excelent, în ciuda dificultăţilor noastre de politică internă", a declarat președintele.

  Ei bine, în aceste condiții ministrul Finanțelor îi lansează președintelui Iohannis o provocare: să spună cum a fost cu "descurcatul pe datorie".

  "Poate domnul președinte ne împărtășește cum a organizat el pe datorie acest eveniment, pentru că ar fi bine de replicat și în economie un astfel de concept", l-a provocat ironic Teodorovici pe Iohannis. "Banii au fost alocați, nu puteam noi să tăiem dintr-un titlu bugetar", a precizat ministrul.

  Eugen Teodorovici a explicat că în cazul unui asemenea capitol din buget fiecare ordonator "își așează astfel de nevoi în funcție de banii disponibili". "Dacă acest concept — summit pe datorie — este aplicat și se confirmă, e bun de replicat în economie", a mai spus ministrul Finanțelor", a repetat ministrul provocarea.

  Cert este că, până la ora actuală, președintele Klaus Iohannis nu a reacționat și nu a răspuns provocării lui Eugen Teodorovici de a explica rețeta "descurcatului pe datorie".

  De remarcat că, în timpul summit-ului, Teodorovici a avut o atitudine constructivă, elegantă față de președintele Iohannis.

  "Felicitări și pentru inițiativă și domnului președinte pentru modul în care prezintă, transmite mesaje în numele României la acest tip de eveniment — asta este modalitatea de a face lucrurile în România", a spus ministrul PSD. "Trebuie să învățăm să fim maturi și să înțelegem că obligația noastră, în principal, este să luptăm pentru țara asta, nimic altceva".

  Mai mult, ministrul a dat o adevărată lecție de comportament politic, subliniind că atunci când sunt proiecte pentru România, "putem să fim și cei mai mari dușmani, ne dăm mâna pentru acele obiective".

  "Nu trebuie să ne iubim reciproc, nu trebuie să ne placă unii de ceilalți, suntem politicieni în slujba acestei țări — ce avem de împărțit, nu împărțim în spațiul public, ci în altă parte, pentru că altfel mesajul care este dat către omul simplu nu fac decât să inducă foarte multă ură, ceartă, instabilitate", a spus ministrul.

  Despre Guvern, ministrul a precizat foarte clar: "Este un Guvern care își face treaba, dincolo de orice fel de discuții aprinse, atacuri pe toate zonele". 

  Tematic

  Teodorovici, dezlănțuit. A spus clar când și cum va lovi firmele insolvente
  Surpriză... previzibilă: Eugen Teodorovici acceptă să fie premier!
  Teodorovici le închide robinetul. Nu vor mai sta la infinit în insolvență
  Teodorovici ne spunea acum trei luni că știe să rezolve. Nu a a rezolvat
  Teodorovici – iată singura soluție care îl lasă fără arme pe Iohannis
  Veste bună de la Teodorovici: "E recordul absolut"
  Teodorovici îl face iar zob pe Iohannis - a devenit coșmarul președintelui!
  Teodorovici îl dă în vileag pe Iohannis - și e comparat cu un mare lider al lumii!
  Știrea nopții: Teodorovici va intra peste președinția Iohannis cu controlul financiar!
  Teodorovici, reacție promptă, desființează afirmațiile oamenilor lui Iohannis
  Teodorovici, curaj total: l-a lăsat fără replică pe însuși Hans Klemm!
  Tagurile:
  Administrația Prezidențială, Buget, Eugen Teodorovici, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei