06:10 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Oficiul RT de la Moscova

  Opinie: De ce Occidentul pune bețe în roate instituțiilor media rusești

  © Sputnik / Илья Питалев
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  10940

  Restricționarea activității presei rusești în spațiul anglofon este legată de frica colegilor locali de a pierde monopolul asupra informației, consideră expertul Piotr Lidov-Petrovski.

  BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik. Instituțiile media occidentale se simt amenințate de intrarea presei rusești pe piețele anglofone și încearcă să le limiteze activitatea prin toate mijloacele posibile, a declarat directorul pentru comunicare și relații cu publicul al agenției internaționale de știri Rossya Segodnya, Piotr Lidov-Petrovski.

  "Cele mai mari instituții de presă au încetat să mai fie unica sursă de informare, un filtru al informațiilor, pentru că prezintă doar ceea ce cred de cuviință…

  A două tendință evidențiată este lupta acerbă a presei occidentale pentru dominația pe piețele tradiționale. Instituțiile media vestice se simt amenințate de intrarea pe piață, inclusiv a presei rusești, încercând să ne împiedice activitatea prin orice mijloace posibile. În același timp, tot mai multe organe mari de presă produc materiale în limba rusă, însă nimeni nu le limitează activitatea", a menționat el.

  Potrivit lui Lidov-Petrovski, odată ce presa rusă reușește să obțină o audiență importantă în străinătate, colegii occidentali "uită de orice norme constituționale în ceea ce privește libertatea cuvântului".

  Drept exemplu, acesta a amintit de informațiile difuzate de presa vestică despre atacurile chimice care ar fi avut loc în Siria în luna aprilie.

  „Despre acest lucru au vorbit jurnaliștii de la CNN, BBC și alte instituții care nu-și au sediu în Siria, ci la Beirut și Ankara. În baza acestor informații, statele cu democrație triumfală au hotărât să lovească cu rachete Siria, iar peste o săptămână această decizie a fost realizată", a spus Lidov-Petrovski, reamintind că, potrivit (inclusiv) părții ruse, nu a existat niciun atac chimic.

  "Prin invocarea unui pretext fals, lumea a fost pusă în pragul unui război. Aceasta este realitatea în care trăim", a spus el.

  După un pretins atac cu arme chimice pe 4 aprilie, care ar fi avut loc în orașul sirian Duma, SUA, Marea Britanie și Franța au efectuat lovituri cu rachete asupra unor obiective din Siria, până la finalizarea anchetei experților Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW). Washingtonul, Londra și Parisul au acuzat Damascul, fără a prezenta vreo probă. Toate concluziile au fost făcute în baza unor clipuri video publicate în internet de grupările apropiate de opoziția anti-Assad.

  Tematic

  Sputnik – unul dintre cele mai citite portaluri de știri din Franța
  Londra elucidează echidistanța RT, Moscova e gata să dea un răspuns oglindă
  RT a lansat un video cu noile arme ale Rusiei
  Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
  Simonyan a ironizat propunerea de eliminare a Sputnik și RT din fluxurile de știri
  Departamentul de Stat al SUA trimite jurnaliștii americani la Sputnik și RT
  RT a ajuns în finala prestigiosului New York Festivals
  ONU a criticat restricțiile SUA privind RT și Sputnik
  Cum "a îndrăznit" șeful diplomației germane să acorde un interviu pentru RT
  Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
  Un reporter Russia Today (RT) a fost ucis în Siria
  Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian
  Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ
  „Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European
  VIDEO: Jurnaliștii RT Arabic au ajuns sub rafale de foc ale artileriei în Siria
  Tagurile:
  instituțiile media, presa, BBC, CNN, Piotr Lidov-Petrovski, Occident, Rusia, Siria


  Știrile Zilei