18:08 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  4589110

  Realizatorul TV spune că era ferm convins că referendumul va trece şi acuză partidele de boicot - PSD şi PNL nu au mişcat un pai.

  BUCUREŞTI, 9 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Mircea Badea, cunoscutul realizator al emisiunii „În gura presei", a povestit cum a fost la referendum şi a explicat de ce crede că nu a fost cvorum.

  Potrivit lui Badea, eşecul referendumului din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018 nu va rămâne fără urmări şi că poporul nu este conştient de ce va fi pe viitor.

  „Nu ştiu dacă poporul ştie ce a făcut, dar va afla cu siguranţă! Cine îşi imaginează că acest referendum şi eşecul său va rămâne fără urmări se înşeală", a declarat realizatorul TV, potrivit antena3.ro.

  Acesta a povestit experienţa sa de la referendum şi că la secţia de votare unde a mers nu era nimeni. Erau multe săli de vot, a povestiti Badea, însă el era singur, iar când a intrat să voteze a avut de ales între şapte cabine de vot, „erau cu tricolore".

  „Am pus ştampila pe DA", a explicat Mircea Badea, adăugând că nu a apucat să discute cu oamenii din comisie şi a precizat că a văzut ce s-a întâmplat în condamnarea lui Dragnea la referendumul pentru demiterea lui Băsescu.

  „Condamnarea este despre îndemn la vot. Aşa că nu am chef de probleme", a explicat realizatorul TV, care a precizat că doamna ce i-a dat buletinul l-a întrebat dacă şi la alte secţii de vot este la fel, femeii căzându-i capul în piept de plictiseală.

  Iniţial, Badea declarase că referendumul va trece, că se va face pragul de 30%. Ce s-a întâmplat între timp?

  Potrivit omului de televiziune, partidele au boicotat referendumul, adică PSD şi PNL nu au mişcat un pai la referendum, iar singurii care au avut activitate au fost useriştii, numai că aceştia au îndemnat oamenii să nu participe.

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)

  Tematic

  „PSD, PNL, UDMR şi ALDE nu au susţinut referendumul pentru că li s-a spus de la Bruxelles"
  PSD + Rezist = boicot referendum! Învățăminte
  Rezultate finale referendum – iată cum arată situaţia exactă a votului românilor
  Referendumul: sfârșit sau un nou început? Se cere un partid conservator
  Reacția Patriarhiei Române după Referendum
  Opinie: Eşecul referendumului lasă cale liberă spre funcţia supremă în stat lui Cioloş
  Rezultat zdrobitor la Referendum, cifrele oficiale care interesează!
  Tagurile:
  Partide politice, vot, Consecințe, Români, Referendum, Mircea Badea

  Știrile Zilei