10:20 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Marine Le Pen și Matteo Salvini

  Șansa renașterii naționalismului românesc: naționaliștii europeni s-au lansat în cursă

  © REUTERS / Max Rossi
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  872110

  Moment perfect în urma Referendumului pentru Familie - în Europa, naționaliștii europeni au demarat în mod oficial lupta comună pentru salvarea Europei de globalism și de ordinele de la Bruxelles.

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 9 oct, Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce în România se pregătește lansarea unui partid naționalist inspirat din lupta Coaliției pentru Familie, în Europa Marine Le Pen (Adunarea Națională, fostul Front Național) și Matteo Salvini (Liga Nord) au lansat marți, la Roma, lupta împotriva Uniunii Europene pentru a salva Europa.

  "Împreună cu Matteo Salvini nu luptăm împotriva Europei, ci împotriva Uniunii Europene care a devenit un sistem totalitar și luptăm împotriva Uniunii Europene pentru a salva adevărata Europă", a declarat Marine Le Pen în capitala Italiei, alături de liderul Liga Nord.

  Suntem acum într-un moment istoric, consideră Le Pen. "În luna mai vom reuși să ajungem la o Uniune care începe cu noi valori împotriva globalizării", anunță politiciana franceză, care propune și un obiectiv politic.

  "Noi trebuie să înlocuim Alianţa PPE-PSE (popularii și socialiștii, n. red.) pentru a pune în practică proiectul nostru ce vrea să schimbe radical aspectul unei Europe aflată în mare dificultate. Noi suntem împotriva UE, dar nu împotriva Europei pe care dimpotrivă, vrem s-o salvăm".

  Așadar, pentru România, nu putea să existe un moment mai bun pentru relansarea naționalismului care își adună forțele pe tot continentul pentru a bloca eurocentrismul globalist al Bruxelles-ului. Mișcarea naționalistă din România își va putea găsi ușor aliați în mișcarea similară care are rădăcini puternice în alte țări europene, fiind și la guvernare în mai multe state.

  Planul la nivel european este ca partidele de orientare naționalistă să candideze cu liste proprii în fiecare țară, dar să aibă candidați comuni pentru posturile de președinte al Comisiei Europene și de președinte al Parlamentului European, urmând ca toți europarlamentarii de această orientare politică să acționeze ca un bloc comun în viitorul Parlament.

  Pentru prima oară după mulți ani de absență, după ce PRM nu a mai reușit să între în Parlamentul României și, apoi, nici în Parlamentul European, naționalismul românesc are șansa de a recâștiga terenul pierdut și de a înscrie România în trendul european marcat de creșterea acestui curent politic fundamental pentru păstrarea suveranității naționale.

  Tematic

  Liderii europeni, speriați rău de naționaliști! Au provocat revolta anti-UE și în România!
  Șoc în Europa: atacurile UE la adresa românilor au trezit naționalismul la viață!
  Atac la unificarea naționaliștilor cu implicarea României. Tăriceanu îl acuză pe Cioloș
  Sondaj: Are nevoie România de un lider politic naționalist și intelectual, ca Vadim Tudor?
  Parlamentul UE acuză administrația Trump de susținerea naționaliștilor din Europa
  Naționaliștii din Austria vor un bloc comun cu Viktor Orban, dar fără Bannon
  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
  ALDE vrea un FBI european care să-i vâneze pe naționaliști. Cum va reacționa Tăriceanu?
  PSD, ridicat la rang de mișcare naționalistă alături de FIDESZ-ul lui Viktor Orban
  Naționaliștii din Belgia vor să-l înainteze pe Puigdemont la europarlamentare
  Bătălia Europei: globaliști versus naționaliști. Din nou, România nu contează
  Tagurile:
  Naționalism, Adunarea Națională, Liga Nordului, Matteo Salvini, Marine Le Pen, Uniunea Europeană, Italia, Franța, România


  Știrile Zilei