06:20 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Corneliu Vadim Tudor

  Dreptate din mormânt – s-a decis, plătim pentru ce ne-a avertizat Vadim!

  © Photo: Facebook / Corneliu Vadim Tudor
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2440120

  Nu este prima afirmație pentru care marele lider naționalist a fost blamat, pentru ca ulterior să se dovedească veridicitatea, justețea celor spuse de el.

  BUCUREȘTI, 9 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins astăzi apelul României împotriva condamnării pronunţată în luna mai pentru "participarea la programul închisorilor secrete al CIA", anunță agențiile internaționale.

  Sentința fusese pronunțată în urma acțiunii unui fost deținut la Guantanamo, Abd al-Rahim al-Nashiri. Acesta a afirmat că a fost deţinut în România între 2004 şi 2006 fiind supus la diferite forme de violenţă psihică şi fizică.

  Alături de România a fost condamnată și Lituania, CEDO menținând azi și sentința contra țării baltice. CEDO a ajuns la concluzia că România a adăpostit o închisoare secretă a CIA, dar şi că autorităţi române ştiau de acest fapt, dar și de metodele CIA, ilegale din punct de vedere al convențiilor internaționale.

  CEDO a decis că România va trebui să-i plătească reclamantului despăgubiri de 100.000 de euro, dar și să procedeze la o anchetă.

  Conform informațiilor dezvăluite de presă și recunoscute de diverși foști oficiali americani, CIA a creat centre de detenție în mai multe țări — Polonia, Lituania, România, Afganistan, Thailanda — aceasta la începutul anilor 2000, în timpul preşedinţiei George W. Bush.

  În România, existența acestor închisori a fost dezvăluită de Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM având aceste informații din surse SPP și DIM. Imediat, Vadim a fost atacat vehement, autoritățile au negat totul; s-a creat o Comisie parlamentară — fără rezultate concrete.

  CEDO îi dă dreptate acum lui Corneliu Vadim Tudor — și nu este prima afirmație pentru care marele lider naționalist a fost blamat, pentru ca ulterior să se dovedească veridicitatea, justețea celor spuse de el.

  Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viață pe 14 septembrie 2015, la doar 64 de ani, după ce, în prealabil, a fost supus unui regim de marginalizare, iar naționalismul românesc a fost anihilat.

  Tematic

  Fost premier, audiat în legătură cu închisorile CIA din România
  Pentru închisorile CIA din România, autorităţile noastre au primit 8 milioane dolari
  România acuzată la CEDO pentru găzduirea închisorilor secrete de tortură ale CIA
  Tagurile:
  Închisori CIA, CIA, CEDO, Abd al-Rahim al-Nashiri, Corneliu Vadim Tudor, Guantanamo, România


  Știrile Zilei