00:30 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Atac la Preşedinţie, Guvern, MAE şi SRI - „Pun la cale o mare ticăloşie"

  © Photo : Privesc.eu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  182911

  Acuzaţia vine de la jurnalistul Grigore Culian, care explică faptul că totul se face sub umbrela Centenarului.

  BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul din SUA, în care sunt implicate autorităţile române pare să nu se mai termine. Grigore Culian, fondator şi editor al prestigiosului săptămânal de limbă română „New York Magazin" vine şi detonează o adevărată bombă, în care sunt implicate nume grele ale politicii noastre.

  Acesta spune că, după ce i-a ţinut la uşă pe jurnaliştii româno-americani de limba română din New York la vizita lui Iohannis la ONU, despre care Sputnik a scris la vremea respectivă, acum se pune la cale „o mare ticăloşie".

  „Preşedinţia, Guvernul, MAE şi SRI (noua Securitate) pun la cale încă o mare ticăloşie: premierea mai multor români din Exil/Diaspora, cu ocazia Centenarului Unirii, prin ordin venit de la Centru! De exemplu, în America, ambasadorul George Maior a scos din buzunar câţiva viitori „premianţi", fără să se consulte cu membrii comunităţilor de români!", a scris Culian pe pagina sa de Facebook.

  Potrivit lui Culian, la fel a procedat şi Consulul General al României la New York, Cătălin Radu Dancu, „ambii minţind că persoanele propuse pentru premiere vor fi stabilite de o comisie special înfiinţată la Bucureşti". Scopul acestei comisii va fi acela de a analiza caz cu caz şi de a lua o decizie.

  Fals grosolan, acuză Culian, adăugând că premianţii au fost inventaţi, deşi comunităţile de români au trimis propuneri, aşa cum era normal.

  Mai mult decât atât, precizează jurnalistul, la New York, unde trăieşte cea mai mare comunitate de români din America şi unde ar fi trebuit să fie nominalizate trei persoane, a fost aleasă una singură, preotul Theodor Damian, „scos din buzunar de Consulul General Cătălin Radu Dancu". Şi aceasta, în ciuda faptului că Dancu primise două propuneri mult mai credibile, susţine sursa citată. Este vorba despre Fundaţia „Iuliu Maniu", fondată în 1952, preşedinte — Justin P. Liuba şi Societatea Creştină „Dorul", fondată în 1903 — preşedinte Inginer Cristian F. Pascu.

  „Aşadar, urmau să fie premiate o fundaţie şi o societate propuse de membrii comunităţii, nu o persoană numită de la Bucureşti. Scopul acestei manipulări grosolane este acela de a ne dezbina", a spus Culian, explicând că nominalizarea din oficiu a unui preot va stârni revolta celorlalţi, în timp ce propunerile Comunităţii Române din New York au fost ignorate, ceea ce va crea încă o stare de tensiune.

  Tematic

  Victor Ciutacu aruncă bomba: combinație Tăriceanu... Iohannis!
  Iohannis acuzat grav - iată de ce timorează jandarmii: "Ajungi la haos"
  Iohannis la ONU, ironizat dur de un jurnalist român: „Mega interes pentru discurs..." FOTO
  Iohannis, capabil de orice ca să dărâme Guvernul Dăncilă
  Acuzaţii grave - Iohannis a evitat întâlnirea cu românii din SUA
  Klaus Iohannis, în drumeţii pe munte: iată cine l-a însoţit
  Klaus Iohannis, declarație neobișnuită!
  Iohannis nu răspunde provocării lui Teodorovici, care i-a dat o adevărată lecție!
  Șoc: Propaganda lui Iohannis, atac la trimisul lui Trump în România - "hărțuire sexuală"!
  Politolog: „Băsescu, Iohannis, Blaga, Ponta - s-au folosit şi sunt folosiţi de Securitate"
  Tagurile:
  diasporă, Români, Klaus Iohannis, Grigore Culian, New York, SUA


  Știrile Zilei