17:57 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Laura Kovesi

  Știrea nopții: Gata cu Laura Kovesi, va fi mutată - declarație fără echivoc!

  © Photo: Radioresita
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  394450

  "Dacă are grad de parchet de tribunal, cu siguranţă Laura Codruța Kovesi trebuie să plece. Spuneţi că e o sfidare... eu nu vă contrazic"

  BUCUREȘTI, 16 oct — Sputnik, Evan Răutu. "Procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea în cadrul PÎCCJ, DIICOT și DNA, precum şi în cadrul celorlalte parchete, rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

  Fragmentul citat este din Articolul VIII al Ordonanţei de urgenţă adoptată ieri de Guvern, iar în baza acesteia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că Laura Codruţa Kovesi trebuie să plece de la Parchetul General înapoi la DIICOT Sibiu, de unde a fost detașată.

  "Dacă are grad de parchet de tribunal, cu siguranţă trebuie să plece", a declarat fără echivoc Tudorel Toader aseară, la emisiunea "Sinteza zilei".

  Mai mult, Toader nu a contrazis nici ideea lansată de Mihai Gâdea că decizia de o delega pe Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului General (din 11 iulie 2018) ar fi, citez, "o sfidare din partea Procurorului General".

  "Spuneţi că e o sfidare… eu nu vă contrazic", a replicat ministrul Toader. "Dar domnul Lazăr poate spune că este o valorificare a experienţei pe care a dobândit-o în conducerea parchetelor", a completat, cu vădită ironie Tudorel Toader.

  Menționăm că aprecierea lui Mihai Gâdea că delegarea Laurei Kovesi ar fi "o sfidare" se bazează pe faptul că, după revocarea din funcție a temutei procuroare, CSM a decis prin vot ca aceasta să îşi continue activitatea în cadrul DIICOT Sibiu, de unde fusese detașată la PÎCCJ, în 2006.

  Tematic

  Claudiu Manda, anunț șoc: "Noua Kovesi îi va face suspecți! Chiar azi!"
  Declarații explozive ale "noii Kovesi", schimbă tot în bătălia DNA!
  Toader a mai parcurs o etapă cheie – iată ce alegere are în locul Laurei Kovesi
  Document ascuns, imixtiune a unui celebru politician SUA în cazul Kovesi!
  Știrea zilei: Binomul "Kovesi - Coldea" e cazul "Pacepa 2" - scandal care schimbă tot!
  Halucinant! Iată ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi în noua funcție!
  Decizie radicală în privința DNA, e sfârșitul proiectului Laurei Kovesi!
  Tagurile:
  DIICOT, DNA, Mihai Gâdea, Toader Tudorel, Laura Codruța Kovesi


  Știrile Zilei