09:27 23 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.12
 • UAH0.62
  Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai

  Viorica Dăncilă, succes concret în Emiratele arabe. Surpriză - cum a apărut îmbrăcată!

  © Photo: Guvernul României
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3455122

  Spre deosebire de scandalul provocat ieri de vestimentația nepotrivită a soției președintelui Iohannis, azi presa română și internațională a apreciat apariția premierului Dăncilă

  BUCUREȘTI, 18 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Strategie de succes a premierului Viorica Dăncilă în Emiratele Arabe Unite. Șefa guvernului român a ales cea mai potrivită abordare pentru partenerii de discuție – și anume parteneriatul public privat, procedură cu care investitorii din peninsula arabică lucrează în multe state.

  În acest sens, proiectele propuse de Viorica Dăncilă s-a bucurat nu doar de audiență, ci și de promisiuni concrete.  Astfel, reprezentanții unei mari companii de logistică și transport și-au exprimat dorința de a investi peste 100 de milioane de dolar în parcuri logistice și comerciale în țara noastră.

  Mai mult, s-a făcut o propunere concretă de a investi într-unul din marile proiecte de transport ale lui Nicolae Ceaușescu, care apare și în propunerile de dezvoltare prezentate de Liviu Dragnea.

  ”Sunt interesați de construcția portului București pe canalul Dunăre – București”, a declarat telefonic, aseară, Viorica Dăncilă, la Antena 3, precizând că delegația română va avea întâlniri cu reprezentanții unui fond de investiții, dar și cu investitori în agricultură și industrie alimentară.

  Dar, Viorica Dăncilă a surprins și prin apariția sa, într-o vestimentație adaptată la cerințele protocolar-culturale ale Emiratelor Arabe Unite, extrem de stricte în această privință.

  Astfel, în imagini prezentate de postul de televiziune de stat din EAU, premierul apare într-un veșmânt specific femeilor nobile din peninsula arabică, vizitând Marea Moschee Sheikh Zayed de la Abu Dhabi, cel mai mare lăcaș de cult din EAU.

  Spre deosebire de scandalul provocat ieri de apariția nepotrivită a soției președintelui Iohannis, Carmen, la un mare locaș de cult creștin ortodox, presa română și internațională a apreciat prezența premierului Dăncilă.

  Cum a fost surprinsă Viorica Dăncilă în Emiratele Arabe Unite, captură ecran
  Cum a fost surprinsă Viorica Dăncilă în Emiratele Arabe Unite, captură ecran

  Tematic

  Viorica Dăncilă - lecție de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!
  Viorica Dăncilă revine - rafale nimicitoare pentru atacatorii României! Sunt praf!
  Cel mai mare succes al Guvernului Dăncilă. Toți românii câștigă - analiză
  Dăncilă, turneu "de grad zero". Întâlnire cu unul dintre marii lideri ai lumii
  Tagurile:
  îmbrăcăminte, Emiratele Arabe Unite, Viorica Dăncilă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei