10:43 09 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.27
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3455102

  ”Mă întreb cine plătește această costisitoare deplasare a unui obscur site de știri livrate de Securitate? Mă întreb ce urmează? Or să trimită pe cineva cu neurotoxină?...”

  BUCUREȘTI, 22 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Imediat după arestarea Elenei Udrea și a Alinei Bica cei mai buni jurnaliști români au reacționat: e mâna americanilor, numai ei puteau întreprinde sau aviza o asemenea acțiune. Mai ales că, în conformitate cu statutul celor două, cu faptul că ele însele contactaseră autoritățile locale exprimând dorința de a colabora și faptul că vor rămâne acolo – ei bine în atare condiții nu se impunea, sub nicio formă, arestarea lor.

  Altfel spus – o forță superioară a intervenit dând totul peste cap. Ori, singurul care putea face așa ceva era „Big Brother”, deținătorul puterii reale în micuța republică a refugiaților – fapt care este incontestabil.

  Sigur, apare întrebarea – ce interes aveau americanii? Am scris primii despre existența unor contacte între puterea de la București și cele două piese de bază ale sistemului americano-băsist din anii trecuți. Dar frumoasa și neliniștita Elena ne scutește de argumente, pentru că ea singură a început să dea interviuri – ba chiar să lanseze ”preveniri” în direct, chiar la Antena lui Dan Voiculescu! 

  Mai mult, puternicul trust de presă se implică puternic în urmărirea acestui caz, iar în paralel vine și percutanta RTV, prin emisiunea sa de top, realizată de Victor Ciutacu, dar și cele mai importante ziare – Evenimentul Zilei și Cotidianul. Am citat doar aceste mass media, pentru sunt vârful de lance în aflarea adevărului despre reținerea celor două fugare – dar și a adevărurilor pe care acestea ar fi gata să le dezvăluie.

  În aceste condiții… începe distrugerea fugarelor, actuale prizoniere. Mai exact, apare o poveste, cum că un obscur personaj din anturajul de combinatori care au gravitat pe lângă Cico Dumitrescu, devenit, zice-se, un fel de aranjor de persoane local, le-ar fi ajutat să ajungă acolo, ba chiar cele două ar fi implicate în afacerile de gen ale individului.

  Acum cât de stupid să fii să crezi că Elena Udrea, cel mai puternic ministru o lungă perioadă, care a gestionat fonduri uriașe, sau Alina Bica, unda dintre cele mai bune juriste din România și șefă antimafia, se băgau în combinațiile personajului – chipurile un fel de trafic de persoane urmărite chiar de autoritățile SUA?! Pentru că asta încearcă să sugereze acum instrumentele media care fac jocurile SUA.

  O nouă ipoteză este promovată de ”presa costaricană” – și anume că Elena Udrea și Alina Bica s-ar ocupa de chestiuni dincolo de lege, în legătură cu personajul respectiv. Ba chiar Bica”. Fosta șefă a DIICOT și-ar deschis deja firme în Costa Rica, afirmă Rise Project – dacă vă spune ceva acest nume.

  ”E posibil ca Bica și Udrea să se fi integrat în rețeaua prin care se oferă adăpost infractorilor, dezvăluirile Rise Project par să confirme acest lucru”, scrie publicația Bugetul.ro, o agenție legată de ”Știri pe surse”. ”Unele informații neoficiale acreditează ideea că operațiunea de arestare s-ar fi făcut în urma unei solicitări făcute de biroul Interpol din Mexic”.

  Deci, a început campania: Udrea și Bica au fost arestate și vor rămâne acolo pentru că au comis ilegalități acolo, ba chiar s-au implicat în traficul cu persoane căutate internațional! Ce urât, spune lumea!... Sau cel puțin așa speră cei care lansează asemenea idei.

  ”Mă întreb cine plătește această costisitoare deplasare a unui obscur site de știri livrate de Securitate?”, comenta în primăvară Elenea Udrea, după apariția unor articole în ”Rise project”. ”Mă întreb ce urmează? Or să trimită pe cineva cu neurotoxină, după modelul încercării de asasinat de la Londra din martie, împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, refugiat acolo?”, scria Udrea pe Facebook.

  Iar Udrea nu greșea prea tare; neurotoxina este… mediatică, dar susține ”otrava” cu închisoarea.

  În concluzie, campania început – iar ”informațiile” vor curge, convingând opinia publică românească și internațională că Udrea e o infractoare internațională fără leac – iar tot ce ar încerca ea să spună va fi tarat de acest ”adevăr”. Desigur, dacă va mai apuca să spună ceva – sau dacă  va mai avea curaj să deschidă gura după o ”găzduire” mai lungă în pușcăriile de pe alte meridiane, plus diversele argumente care îi vor fi prezentate.

  Despre asta e vorba, când l-ai slujit în rele pe Big Brother – și apoi te pui contra lui.

  Tematic

  Ce se va întâmpla cu bebeluşul Elenei Udrea după reţinerea acesteia
  Informație șoc: de ce a fost reținută Udrea, ce se află în spate - lovitură totală!
  Judecător din Costa Rica, despre şansele Elenei Udrea de a nu fi extrădată
  Arestarea lui Udrea – spectacol organizat de Predoiu, Meleşcanu, Toader
  Elena Udrea revine – două ținte de ultimă oră ale controversatei politiciene  
  Tagurile:
  tăcere, arest, Elena Udrea


  Știrile Zilei