14:36 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  50630

  Declarațiile șefului Statului Major Internațional al NATO, Jan Broeks, despre necesitatea perfecționării logisticii în Europă demonstrează existența unor pregătiri de un război cu Rusia, consideră expertul militar Igor Korotchenko.

  BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Declarațiile șefului Statului Major Internaţional al NATO, general-locotenentul, Jan Broeks, despre necesitatea perfecționării logisticii alianței în Europa relevă o intensificare a pregătirii blocului Nord-Atlantic de un război cu Rusia – răspunsul Moscovei la astfel de planuri agresive va fi unul chibzuit și asimetric, a declarat duminică agenției RIA Novosti redactorul-șef al revistei “Naționalnaya Oborona”, Igor Korotchenko.

  Într-un interviu oferit revistei Defense News, Broeks a declarat că în cazul unei ciocniri cu Rusia, statele europene – membre ale NATO se vor confrunta cu probleme serioase legate de logistică. Generalul a menționat că este necesară mărirea capacității a principalelor porturi, identificarea autostrăzilor care vor face față masei tehnicii militare.

  “Astfel de declarații demonstrează că NATO continuă pregătiri de război, în ritmuri rapide. Declarațiile lui Broeks reprezintă un îndemn de a elimina toate piedicile pentru crearea condițiilor, în caz de necesitate, asigurarea unei logistici funcționale și a unei desfășurări de trupe ale forțelor Alianței în apropierea frontierelor cu Rusia. Evident, aceste îndemnuri vor fi realizare sub formă de decizii concrete, ceea ce este foarte periculos”, a menționat Korotchenko.

  Comandamentul militar-politic rus nu va ignora astfel de declarații, subliniază expertul, precum și acțiunile practice ulterioare ale NATO, iar măsurile de răspuns vor avea un caracter asimetric și chibzuit, pentru că astăzi Moscova nu trebuie să intre într-o cursă a înarmărilor, așa cum își propune Occidentul.

  “Presupun că răspunsul Rusiei va fi unul asimetric, în același timp cu implicarea a resurselor minime – nu ne putem permite o aventurare într-o cursă a înarmărilor, însă nu putem ignora planurile NATO”, a spus Korotchenko.

  Expertul este de părere că în circumstanțele existente Rusia trebuie să sporească producția rachetelor Kalibr, care pot fi amplasate pe diferite purtătoare maritime. În acest fel, Rusia își va mări potențialul strategic nuclear de reținere, care ar putea fi o garanție de securitate, alături de triada nucleară.

  Tematic

  NATO prezintă Rusia drept principala amenințare la securitate - VIDEO
  Lavrov a discutat cu Stoltenberg despre relațiile dintre Rusia și NATO
  "Un nou război rece este posibil": militarii NATO exersează un avertisment pentru Rusia
  La Bruxelles are loc a doua reuniune din acest an a Consiliului Rusia-NATO
  Washington Times: Extinderea NATO poate provoca un conflict cu Rusia
  Tagurile:
  Război, Igor Korotcenko, NATO, Rusia


  Știrile Zilei