03:16 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Parlamentul European

  O nouă lovitură din Europa: România, umilită și aruncată în spatele Bulgariei

  © AFP 2019 / FREDERICK FLORIN
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  17111

  Loviturile europene la adresa României se țin lanț: după votarea Rezoluției anti-românești în Parlamentul European, Comisia Europeană spune că pentru Bulgaria se poate ridica MCV-ul, în timp ce în România ar exista un regres

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 13 nov, Sputnik, Daniela Porovăț. Planul eurocraților de a îngenunchea România a continuat astăzi, după votarea Rezoluției anti-românești din Parlamentul European, cu criticile aduse Bucureștiului prin raportul MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare, un instrument de control și presiune asupra justiției din România aflat în mâna Comisiei Europene).

  Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, celebru și pentru alte critici aduse Guvernului de la București, a umilit România spunând că a făcut regrese, în timp ce, prin comparație, a anunțat că pentru Bulgaria MCV-ul poate fi ridicat până la finalul mandatului Comisiei, adică imediat după alegerile europarlamentare din mai 2019.

  Ce vrea, de fapt Comisia Europeană de la România? Să renunțe la lupta pentru o justiție independentă – aceeași temă și în Rezoluția votată anterior la Strasbourg – și să accepte dictatele Bruxelles-ului, adică să se întoarcă la vremurile de glorie ale lui Kovesi și ale justiției paralele și controlate, dirijate împotriva politicienilor care nu ascultă de multinaționale și care nu cedează puterilor din afara țării suveranitatea României și obiectivele ei strategice, fie ele economice, militare sau de altă natură.

  Tocmai pentru că Guvernarea PSD s-a opus acestor directive, Timmermans a lansat un adevărat tir împotriva României și a anunțat impunerea a opt măsuri suplimentare prin care sistemul de justiție să revină sub controlul forțelor obscure care l-au  manipulat în ultimii ani împotriva oamenilor politici și a capitalului românesc. Tocmai de aceea, Comisia Europeană cere stoparea modificărilor legilor justiției și suspendarea procedurilor de revocare și numire a procurorilor aflați în funcții cheie.

  Prin raportul MCV, Comisia Europeană dă o mână de ajutor sistemului corupt al justiției din România, încercând să-i salveze ultimii susținători (pe procurorul general Augustin Lazăr, de exemplu, aflat în procedură de revocare), ignorând cu o totală obtuzitate abuzurile și monstruozitățile la care s-a dedat acest sistem, excese probate în ultimul timp. Dar eurocrații nu își permit să piardă controlul justiției din România pentru că fără el votul popular ar aduce la putere politicieni patrioți care s-ar opune jafului organizat al multinaționalelor.

  De aceea, Comisia Europeană face un ultim efort de a reda justiția pe mâna sforarilor din umbră și de a scăpa de Guvernul PSD, ultimul bastion în calea controlului total asupra României.

  Tematic

  Bruxelles: MCV – România, făcută praf! Uniunea Sovietică Europeană a trimis "tancurile"!
  Știrea anului: Lucrare contra României - Finlanda se declară gata să preia președinția CUE
  Bruxelles va lovi din nou România - ”Nu le trebuie altceva decât pretexte!”
  Tagurile:
  Frans Timmermans, Augustin Lazăr, MCV, Parlamentul European, România, Bruxelles
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei