19:49 16 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.07
 • UAH0.63
  Casa poporului din București. Imagine de arhivă

  Începând din 1990, România a fost transformată în colonie – cum s-a întâmplat

  © AFP 2018 / ANDREI PUNGOVSCHI
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  919151

  Politologul Gelu Vişan susţine că românii încep să vadă acum lanţurile ”sclaviei” şi vor să le rupă şi că toţi cei care ne-au înlănţuit vor ţipa, dar strigătul lor va fi zadarnic.

  BUCUREŞTI, 23 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Dezvăluiri fără precedent făcute de politologul Gelu Vişan, acum , al final de an, despre ce s-a petrecut în cei 29 de ani de la Revoluţie.

  „Începând din 1990, România a fost transformată in colonie. A fost vreun plan diabolic în acest sens? A fost ceva premeditat? Da și nu”, a scris acesta pe Facebook.

  Mirajul libertăţii şi prosperităţii

  Vişan precizează că, la acel moment, românii vedeau in capitalism și occident mirajul libertății și al prosperitâții. Totodată, Occidentul nu era pregătit pentru căderea comunismului, în schimb a văzut rapid în noile teritorii pieţe de desfacere şi oportunităţi de extindere.

  România a văzut în capitalism şi în Occident „Mântuirea” şi precizează că sunt destui care şi astăzi fetişizează vestul, prezentându-l ca pe un paradis. În schimb, cei care nu s-au putut adapta, regretă trecutul.

  „Realitatea este însă aceea că trebuie să ieșim odată din această stare permanentă de adulație, să ne revenim și să ne apărăm interesele noastre”, a precizat politologul

  De ce trebuie să facem asta? Pentru că Occidentul „a sărit” pe resursele noastre, dar şi pe forţa noastră de muncă, dar lucrurile nu s-au oprit aici.

  Şi aceasta pentru că, potrivit sursei citate, românilor le-au fost băgate pe gât experimente ciudate, „dar şi ticăloase”, Cum ar fi DNA, în scopul uşurării „cotropirii”. Acesta aminteşte şi de „sfaturile”primite de România de a-şi vinde pe degeaba industria, pe motiv că aceasta este doar un morman de fiare vechi.

  „Ne-au luat totul: bănci, industrie, mare parte din agricultură, construcții, resursele, pădurile și tot ce se putea lua și ne-au transformat într-o colonie mai mult sau mai puțin modernă, dar, mai ales, cu mărgele ne-au luat libertatea, cea care crezuserăm că o recâștigaserăm în ‘89”, a punctat Vişan.

  Vrem să rupem lanţurile 

  Totuşi, românii par să dea semne că se trezesc şi vor să rupă lanţurile, însă cei care ne-au transformat în sclavi nu vor să ne dea cheia lacătului. Mai mult, aceştia ne tot spun că nu suntem capabili să ne descurcăm singuri şi că unica lor teamă majoră este dorinţa românilor de a-şi recâştiga libertatea.

  „Acum însă începem să-l cunoaștem, odată cu Recâștigarea demnității de a fi român; și este doar un mic început. Va striga OMV, vor striga băncile, vor țipa toți care ne-au prăduit și înlănțuit, dar este prea târziu pentru ei”, a menţionat Vişan., adăugând că românii au prins gustul libertăţii şi încep să rupă lanţurile.

  Tematic

  Dragomir: „Problema nu este de colonie sau că vine X sau Y”
  Jurnalist american: „Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie"
  Friedman avertizează România: Dacă nu faceți asta, deveniți colonie!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei