03:28 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Proteste la București, 11 August 2018

  Rușine uriașă pentru România, iată unde s-a ajuns!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  99060

  Efectul ”revoluției civice”, cu introducerea ”acțiunii politice” în mocirla obscenității și a violenței (verbale) extreme este rezultatul firesc al ”evoluției” României, consemnat și prin cifre

  BUCUREȘTI, 3 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Anul 2018 a fost dominat de scandalul politic, cel care la un moment dat a fost sintetizat de sloganul ”M..E PSD”, pornit de la plăcuțele de înmatriculare ale unui român care locuiește în Suedia”, notează cunoscuta agenție ”Știri pe surse”

  Agenția preia și cifrele DexOnline, una dintre cele mai accesate surse etimologice și explicative pentru limba română, care publică ”Topul căutărilor” pentru 2018.

  Astfel, ”cele mai căutate cuvinte ale anului” au fost:

   

  Evident, topul constituie o mare rușine pentru România, țară cu un nivel de educație remarcat la nivel internațional imediat după Revoluție - și care, iată, acum, după aproape 30 de ani, a ajuns să fie dominată de exprimări injurioase, obscene în spațiul public.

  Mai mult, exprimări obscene au devenit obișnuite în mass media, dar chiar și în Parlament – unde politicieni cunoscuți din mai multe grupări s-au manifestat în acest mod.

  Cultura este dominată de filme și producții literare cu surplus de obscenități, de teme cu trimitere la perversiuni sexuale, emisiunile de ”divertisment” sunt promotoare ale obscenității și vulgarității, modele fiind din zona lumii ”de jos” – al interlopilor și prostituatelor, muzica hip hop sau manelele dedicând acelorași gen de personaje ”creații artistice”.

  În concluzie, efectul ”revoluției civice”, cu introducerea ”acțiunii politice” în mocirla obscenității și a violenței (verbale) extreme este rezultatul firesc al ”evoluției” României, consemnat și prin cifrele DexOnline.

  Anul acesta, de Revelion, doi români au fost împușcați în Irlanda și un altul, fost campion de canotaj, a fost înjunghiat mortal în Anglia. Democrația Occidentului, din care face parte și ”exprimarea liberă”...

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei