11:08 25 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Protestele "Vestelor Galbene" (44)
  59320

  Idee inedită a lui Marine Le Pen care propune un steag al Europei pe fond galben, aluzie la revolta vestelor galbene din Franța, semn că protestele din Hexagon vor influența decisiv alegerile europene

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 7 ian, Sputnik, Daniela Porovăț. Marine Le Pen, liderul Adunării Naționale (fostul Front Național) din Franța, a prezentat pe twitter-ul său o nouă versiune a steagului european, de data aceasta pe fond galben în loc de albastru, cu trimitere directă la revolta vestelor galbene care a zguduit Hexagonul și care a clătinat serios atât președinția lui Macron, cât și planurile acestuia de globalizare a Europei.

  ”Europa popoarelor are de acum stindardul său”, a explicat Marine Le Pen sensul steagului galben cu stele, indicând că acest simbol va fi utilizat în alegerile europarlamentare din acest an.

  Le Pen mai arată în postarea sa că situația din Franța este sub orice critică și că țara se confruntă cu ”arestări arbitrare ale opozanților” și cu ”democrația confiscată”, indicând și vinovații ”mondialiști îi zdrobesc pe cetățeni”.

  Acest mesaj al unuia din cei mai importanți lideri naționaliști din Europa arată că mesajul și mișcarea vestelor galbene vor conta foarte mult în alegerile europene din mai 2019, mai ales că simpatia pentru revolta francezilor a depășit granițele, născând proteste similare și în alte țări ale Uniunii.

  Cum 75 la sută dintre francezi s-au declarat nemulțumiți de Macron și de guvernul său în ultimele sondaje, ofensiva lui Marine Le Pen îi va asigura succesul în Franța, dar va avea un rol stimulativ și pentru partidele naționaliste din alte state ale Europei.

  Тема:
  Protestele "Vestelor Galbene" (44)

  Tematic

  Franţa: Un „purtător de cuvânt” al Vestelor Galbene prezice „o revoltă națională cu arme”
  Parisul: Vestele Galbene vor să răstoarne guvernul
  "Vestele Galbene", noi proteste la Paris, a 8-a săptămână la rând (VIDEO)
  Franța: Poliția către boxerul ”vestelor galbene” - cariera vă este încheiată (VIDEO)
  Tagurile:
  Marine Le Pen, Proteste, Vestele Galbene, Franța


  Știrile Zilei