07:25 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Gabriel Les

  Lovitură de teatru la Ministerul Apărării – Parchetul a fost sesizat!

  © Photo: Facebook / Gabriel Les
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  4094100

  O adevărată lovitură de teatru la MApN – afectează una dintre cele mai controversate operațiuni dedicate dotării Armatei române – implicațiile sunt multiple.

  BUCUREȘTI, 11 ian - Sputnik, Evan Răutu. În această seară, o informație transmisă printr-un comunicat de Ministerul Apărării Naționale provoacă un adevărat șoc.

  Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncționale.

  Ignat, responsabilul cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat  ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect, se arată în comunicatul MApN

  ”Secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională„” – am citat din același document oficial.

  De asemenea, MApN arată că, la Curtea de Apel Constanţa, e pe rol un litigiu prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”.

  În fapt act normativ respectiv ”fundamentează derularea procedurii” achiziției corvetelor.

  În baza celor două motive, secretarul de stat Andrei Ignat l-a informat pe ministru cu privire la ”suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate”.

  Deci, o adevărată lovitură de teatru la MApN – achiziția corvetelor rămânând una dintre cele mai controversate operațiuni dedicate dotării Armatei române.

  Tagurile:
  MApN


  Știrile Zilei