04:54 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Razvan Savaliuc

  Final: Savaliuc, acțiune decisivă pentru… scoaterea lui Kovesi și Lazăr din magistratură!

  © Photo : Facebook / Razvan Savaliuc
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  8266210

  Răzvan Savaliuc: ”Procuroarea Laura Codruța Kovesi și actualul procuror general Augustin Lazăr trebuie debarcați din magistratură”

  BUCUREȘTI, 21 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Fără eliminarea magistraților care au făcut blat cu serviciile, nu va exista nicio garanție a unui proces echitabil pentru îndreptarea răului comis pe protocoale”, atrăgea atenția Savaliuc la sfârșitul săptămânii trecute.

  Jurnalistul se referea la efectele deciziei CCR cu privire la neconstituționalitatea protocoalelor încheiate de instituțiile magistraților cu SRI.

  Mai mult, Răzvan Savaliuc a pus problema radical: sancțiuni severe pentru semnatari!

  ”Obligativitatea deconspirării trebuie însoțită musai de sancțiuni severe, cu închisoarea, pentru conducătorii parchetelor, instanțelor și ai serviciilor de informații, dar și a magistraților, care nu denunță si nu se denunță că au colaborat în echipele mixte”, consideră fondatorul publicației ”Lumea Justiției”.

  Savaliuc are și o listă de persoane pe care le consideră vinovate de aceste abuzuri și ilegalități ale sistemului – dar și de victimele acestora.

  Jurnalistul cere opiniei publice să se mobilizeze pentru a se lua măsuri împotriva ambasadorului George Maior, a generalului Florian Coldea,  a actualului director al SRI, Eduard Hellvig, a procuroarei Laura Kovesi și a procurorului general Augustin Lazăr.

  ”Procuroarea Laura Codruța Kovesi și actualul procuror general Augustin Lazăr trebuie debarcați din magistratură”, scrie Savaliuc.

  Iar în ceea ce-i privește pe Kovesi și Lazăr, Savaliuc dă un ultimatum și anunță o mutare radicală – care poate să-i scoată din rândul magistraților!

  ”În privința lui Kovesi și Lazăr, dacă aceștia nu-și vor da în câteva zile demisia din Magistratură, redacția Lumea Justiției va iniția o sesizare pe condiția bunei reputații, pentru ca Plenul CSM să se pronunțe la final dacă aceștia mai pot ocupa funcția de magistrat, în condițiile în care au fost semnatarii odioaselor protocoale din 2009 și 2016”, a anunțat Răzvan Savaliuc.

  Deci, atenție, e vorba de plenul CSM, nu de secția pentru procurori a CSM, foarte înțelegătoare cu procurorii și faptele acestora, așa cum s-a văzut în cazul celor de la Ploiești.

  Tematic

  Capcana în care a căzut presa: face jocul ”Statului paralel”! Savaliuc a avertizat!
  Savaliuc dă lovitura momentului - chiar când #REZIST pregătește o acțiune de anvergură!
  Știre bombă: Carmen Iohannis nu scapă de procurori, acțiunea lui Savaliuc continuă!
  Acum: Lovitură pentru Kovesi! Savaliuc, victorie în instanță!
  Zi de foc: Iohannis contra Savaliuc! Cel mai tare interogatoriu propus pentru Carmen!
  Savaliuc a descoperit fapta care îl poate termina pe Augustin Lazăr!
  Tagurile:
  Magistratură, Laura Codruţa Kovesi, Augustin Lazăr, Răzvan Savaliuc


  Știrile Zilei