05:51 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Titus Corlăţean

  Titus Corlățean, dezvăluire curajoasă despre Bruxelles și Juncker!

  © Photo : Facebook / Niculae Badalau
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  6060220

  ”Problema care se pune este - dacă inventezi astfel de instrumente, care aparent au un fundament, cum le folosești - politic? Numai pentru ăia mai mici și mai fraieri… sau le aplici la fel pentru toți?”

  BUCUREȘTI, 9 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Posibilitatea ca nou înființata instituție a Parchetului European să fie folosită inechitabil și chiar în scop politic îngrijorează mai multe state din Uniunea Europeană. Este și unul dintre motivele pentru care eventuala alegere a Laurei Kovesi în fruntea acestei instituții nu este văzută cu ochi buni.

  Abuzurile procurorilor din ”Sistem” și legăturile interne și internaționale ale fostei șefe a DNA – dar mai ales implicare unor structuri secrete, aflate în legătură directă cu controversatele servicii americane – ei bine toate acestea sunt de notorietate nu doar în România.

  ”Să nu fim naivi – eu pot să o spun – o parte din statele care nu susțin înființarea Parchetului European și mai ales cei care văd așa o astfel de posibilitate la șefia Parchetului pleacă de la o realitate europeană”, a declarat Titus Corlățean.

  Fostul ministru de Externe, victimă a Sistemului care a provocat controversatele episoade ale votului din diaspora, are argumente serioase în acest sens.

  ”Atunci când au fost spețe concrete legate de Franța sau Germania, de marii jucători – s-a procedat în felul următor: când deficitul a fost peste 4% în cazul Franței, Juncker, care a fost întrebat oficial – ”Dar ce faci, nu aplici procedura respectivă?!”, a replicat ”Da, dar Franța… este Franța!”.

  Am dat un singur exemplu, Franța, a spus Corlățean, ”dar sunt și pentru Germania”, a completat senatorul PSD.

  ”Problema care se pune este - dacă inventezi astfel de instrumente, care aparent au un fundament, cum le folosești - politic?”, punctează Corlățean. ”Numai pentru ăia mai mici și mai fraieri… sau le aplici la fel pentru toți?”, întreabă Corlățean, formulând, practic, o concluzie a teoriei sale.

  Dar, cea mai interesantă concluzie asupra ”legii”, așa cum se aplică, de fapt, în Uniunea Europeană și nu numai, a formulat-o generalul Pavel Abraham, citând o butadă des utilizată:

  ”Legea este ca un gard peste care trec leii, pe sub care trec cățeii și se împiedică vițeii - vițeii sunt cercetați”, a spus Pavel Abraham. 

  Danemarca, Irlanda, Polonia, Suedia și Ungaria nu susțin Parchetul European, în timp ce 22 de state printre care și România, susțin instituția nou creată.  Știrile Zilei