01:18 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  A teacher monitors (C) as High school students at the Charlemagne High School (Lycee Charlemagne) in Paris

  Ilea, lider FNAP Bucureşti, experienţă neplăcută cu copilul la o şcoală „de top”

  © AFP 2019 / FRANCOIS GUILLOT
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  876 0 0

  Reacţia sa vine în contextul în care urmează să aibă loc înscrierile pentru clasa pregătitoare, iar părinţii viitorilor elevi fac orice pentru ca micuţii să ajungă la unităţi de învăţământ de renume.

  BUCUREŞTI, 11 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Şcoală centrală sau şcoală de cartier? Iată care este una din problemele cu care se confruntă părinţii copiilor ce vor intra, în toamnă, la casa pregătitoare.

  Preşedintele organizaţiei de Bucureşti a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar nu recomandă „migraţia”, dar spune că fiecare părinte este liber să procedeze aşa cum crede că este mai bine.

  Într-un interviu acordat Sputnik, Ilea a făcut şi o mărturisire, legată de experinţa nefericită avută cu unul dintre copiii săi pe care l-a înscris, iniţial, la o şcoală „de top”. Totodată, Ilea a adresat şi un îndemn părinţilor.

  „Haideţi să lăsăm copiii să meargă acolo unde au circumscripţia şi domiciliul. Nu mergeţi niciodată la pomul lăudat pentru că s-ar putea să aveţi surprize. (…) Am avut unul dintre copii la o şcoală de acest gen. După un an de zile l-am retras de acolo şi l-am dus la o şcoală de cartier, la şcoala din apropierea domiciliului. Am avut satisfacţia că am făcut un lucru bun”, a declarat Eugen Ilea, care a vorbit şi despre sesizările primite de la părinţii elevior din Bucureşti.

  Amănunte despre aceste petiţii puteţi afla din prima parte a interviului acordat de Eugen Ilea corespondentului Sputnik, Georgiana Arsene.

  Tagurile:
  Şcoală


  Știrile Zilei