19:32 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Matteo Salvini

  PSD, insultat de socialiștii europeni! Alianța cu Salvini ar da o lovitură Bruxelles-ului!

  © AFP 2019 / PIERO CRUCIATTI
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  1803170

  În alianța cu Matteo Salvini, influența PSD va fi incomensurabil mai mare decât acum, când propriul grup politic socialist îi torpilează toate inițiativele și îl prezintă în mediile europene ca pe răul absolut

  BRUXELLES, 19 feb - Sputnik, Daniela Porovăț, Dragoș Dumitriu. ”Socialiștii europeni” riscă să piardă unul din ultimele partide socialiste puternice din Europa, care se află și la guvernare, e vorba de PSD, după ce social-democrații români nu au fost invitați la Congresul Partidului Socialist European de la Madrid, din 22-23 februarie, unde se va stabili linia de atac pentru alegerile europarlamentare.

  În plus, va fi nominalizat oficial și candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Europene în persoana lui Frans Timmermans, actualul prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și un critic virulent al emancipării României de dictatele Bruxelles-ului, așa cum propune PSD-ul.

  Tocmai aici este problema, că Timmermans este un adversar deschis al PSD-ului și al suveranismului practicat de Guvernul României, chiar dacă, prin această atitudine, socialiștii europeni pierd un număr însemnat de mandate în Parlamentul European într-un moment în care partidele socialiste din Europa sunt în pierdere masivă de voturi.

  Exemplele cele mai grăitoare sunt Franța și Germania, unde socialiștii sunt pe locurile trei sau chiar patru în preferințele electoratului, devenind încet, încet partide nesemnificative.

  În acest context, se confirmă informațiile Sputnik despre deschiderea pe care o are liderul Lega, Matteo Salvini, înspre România, dar și către PSD – cât și despre oferta ca acest partid să se alăture suveraniștilor europeni.

  Concret, PSD are de optat între a fi arătat mereu cu degetul de Timmermans, chiar și în campania electorală, ca băiatul rău al clasei globaliste, sau poate ocupa un loc fruntaș între partidele suveraniste din Europa - chiar sub aspectul deloc de neglijat al unei viitor grup de stânga suveranist în PE, cu partide și grupări care nu mai acceptă dictatura așa zisului socialism reprezentat de Timmermans.

  Un nou grup socialist în PE cu România, prin PSD, vioara întâi? De ce nu? Este o ipoteză de lucru – una care ar scoate țara noastră din mediocritatea umilă din cei 12 ani de UE. Este de neacceptat ipoteza că PSD și-ar schimba ideologia – fiind, de fapt, singurul partid românesc cu o ideologie clară, fundamentată pe principii științifice – unul dintre secretele rezistenței acestui partid ca primă vioară a politicii românești (inclusiv sub formele anterioare – FDSN, PDSR).

  În același timp, devierile grupului socialist european au dus la scăderea importanței acestuia – iar o reformă a acestui grup pare imposibilă  - în condițiile pretenției occidentalilor de a face jocurile în continuare, cu tot falimentul politic de care sunt responsabili!

  Pe de altă parte, în grupul suveranist al lui Salvini, influența social democraților români ar fi covârșitoare; este de remarcat că, în acest grup, acțiunile politice al PSD din ultima vreme, în loc să fie criticate, sunt apreciate și încurajate, așa acum a dovedit-o Salvini în discursul său de la Ambasada României de la Roma unde a felicitat Guvernul PSD și l-a îndemnat să continue apărarea valorilor naționale așa cum a făcut-o și până acum.

  PSD ar ajuta grupul național-suveranist din Europa să ajungă pe locul doi ca pondere în Parlamentul European, ceea ce înseamnă că influența PSD și pârghiile sale pentru a ajuta România vor fi incomensurabil mai mari decât acum când propriul grup politic socialist îi torpilează acestui partid toate inițiativele și îl prezintă în mediile europene ca pe răul absolut.

  Dimpotrivă, grupul suveranist apreciază inițiativele Guvernului PSD, ceea ce l-a făcut pe Salvini să-i numească pe români frați și să invite România să lupte alături de Italia pentru a contracara abuzurile Bruxelles-ului și pentru a-și apăra interesele naționale.

  Un canal de comunicare important cu România a fost deschis prin crearea Partidului Alianța Națională (PAN), condus de avocatul Dan Chitic, orientat din start către o nouă construcție suveranistă europeană. PAN a participat la acțiuni ale Lega, cu care a avut contacte la vârf. Acțiunile respective au arătat deschiderea suveraniștilor italieni - și a celor europeni în general - față de o orientare similară în România.

  Un demers similar a făcut Marine Le Pen și în Bulgaria, unde a încurajat o alianță de partide suveraniste să candideze împreună, pentru ca europarlamentarii pe care îi vor obține în mai să se alăture grupului Europa Națiunilor și Libertății.

  Semnalele sunt multiple, dar cheia succesului stă la PSD, care are o ocazie istorică să devină din cel mai detestat și mai marginalizat partid în sânul așa zis socialiștilor PES, în cel mai apreciat din grupul suveraniștilor.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Salvini, către Macron: teroriștii nu trebuie să „bea șampanie sub Turnul Eiffel”
  Salvini: „Franța are un Președinte foarte prost. Sper că francezii se vor debarasa de el”
  Paris: declarațiile lui Salvini ce a chemat la vot contra lui Macron sunt "inacceptabile"
  Salvini către francezi: Nu mai votați cu partidul lui Macron!
  Tagurile:
  Frans Timmermans, Bruxelles, Matteo Salvini, PSD


  Știrile Zilei