19:10 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Sophie in 't Veld

  Jigniri grave la adresa României, proferate de un oficial de la Bruxelles!

  © Photo: Facebook / Sophie in 't Veld
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (46)
  7454610

  Grav e și că europarlamentarul occidental e membru în Comisia LIBE, care peste puțin timp va da votul pentru șefia Parchetului European – și s-a antepronunțat în cazul Laura Kovesi

  BUCUREȘTI, 27 feb - Sputnik, Evan Răutu. Incredibil, dar atitudinea unor politicieni occidentali față de România continuă să fie urâtă, plină de obrăznicii și de jigniri – asta în ciuda eforturilor pe care țara noastră le face acum, în calitate de președinte al Consiliului UE.

  ”Romania nu se comportă demn de președinția UE, iar Guvernul de la București este complet ridicol și foarte stupid”, îndrăznește să declare europarlamentarul olandez (ALDE) Sophie In 't Veld, transmite Ziare.com

  Conform sursei citate, europarlamentarul ALDE a declarat pentru un post de radio (BNR) că România ”nu se comporta demn de președinția UE, făcând tot posibilul pentru a evita numirea lui Kovesi, cea care pornește ca favorită pentru postul de procuror șef european”.

  ”Este de neacceptat”, a declarat Sophie in 't Veld, care anunță că ”nu se va lasă influențată de campania românilor împotriva lui Kovesi”, ba chiar crede că Guvernul României e complet ridicol, notează Ziare.com. ””Extrem de stupid, e atât de clar la vârf. Toate statele membre fac jocuri, dar sunt competente politic”, a declarat olandeza.

  Grav e și că Sophie In 't Veld e membru în Comisia LIBE, care peste puțin timp va da votul pentru șefia Parchetului European – și care, iată, se antepronunță în cazul Laura Codruța Kovesi.

  La ora 12, Comisia LIBE va vota candidatul care va fi propus pentru votul Parlamentului European. Într-un clasament neoficial, bazat pe voturi consultative, Kovesi s-ar plasa pe locul 2, după reprezentantul Franței.

  În mod normal, după asemenea declarații România ar trebui să reacționeze; ne amintim cum s-a reacționat în cazul unei scenete de la o televiziune franceză. Nu ne mai întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă o asemenea declarație ar fi fost făcută de un oficial rus…

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (46)

  Tematic

  Reacții dure la adresa UE după episodul Kovesi – ”parodie”, ”mascaradă”, ”boală la cap”
  Tagurile:
  Bruxelles, jigniri, România, Laura Kovesi


  Știrile Zilei